ELTA

Baltijos šalių ir Lenkijos Prezidentai priėmė bendrą pareiškimą dėl „Memorialo“ naikinimo

2021-11-25
11:17

2021-11-25
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda, Latvijos Prezidentu Egilu Levitu ir Estijos Prezidentu Alaru Karisu priėmė pareiškimą dėl istorinių tyrimų organizacijos „Memorial“ galimo uždarymo Rusijos Federacijoje.
Bendrame pareiškime keturių valstybių vadovai išreiškia rūpestį dėl Rusijos Federacijos prokuratūros prašymų uždaryti tarptautinę istorinio švietimo, labdaros ir žmogaus teisių gynimo draugiją „Memorial“.
Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos Prezidentai pareiškime pabrėžia, kad „Memorial“ darbuotojų atsidavimas ir ryžtas tirti sovietinius nusikaltimus, taip pat įvykdytus prieš lietuvių, lenkų, latvių ir estų, rusų ir ukrainiečių tautas, yra gerbtinas ir remtinas. Valstybių vadovai reiškia pagarbą Rusijos piliečiams, kurie liudija apie totalitarinių režimų nusikaltimus bei išdrįsta pasakyti nepatogią istorinę tiesą.
Šalių vadovai pareiškime sutaria stiprinti bendradarbiavimą kovojant su istorijos klastojimu, dezinformacija ir istorijos revizionizmu, kartu siekti užtikrinti istorinį totalitarinių režimų įvykdytų nusikaltimų atminimo įamžinimą.
Prezidento komunikacijos grupė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis