ELTA

LRT transliuos istorinį Lietuvai rankinio čempionatą

2021-11-25
14:50
LRT
Rankinis
LRT įsigijo teises transliuoti istorinį Lietuvos rankiniui čempionatą – 2022 m. Europos vyrų rankinio pirmenybes. Jose po 24 metų pertraukos pasirodys Lietuvos vyrų rankinio rinktinė. Mūsiškiai šią teisę iškovojo po sėkmingo pasirodymo atrankos turnyre.
15-asis Europos rankinio čempionatas vyks 2022 m. sausio 13-30 d. Vengrijoje ir Slovakijoje. Pirmenybėse kovos 24 komandos. Varžybas jos pradės suskirstytos po keturias į šešias grupes.
Burtai lėmė, kad Lietuvos rankininkai varžybas pradės F grupėje, jos varžybos vyks Slovakijos Košicės mieste. Lietuvos rankininkai grupėje susitiks su Rusija (sausio 13 d.), turnyro šeimininke Slovakija (sausio 15 d.) ir Norvegija (sausio 17 d.). Į kitą varžybų etapą iš grupės pateks dvi rinktinės. Finalas vyks Budapešte.
Lietuvos vyrų rankinio rinktinės treneris Mindaugas Andriuška sako, kad Lietuvos rinktinė į Europos čempionatą vyks kautis dėl pergalių.
„Labai svarbu, kad Lietuvos rankininkų kovas Europos pirmenybėse galės matyti visi mūsų šalies sporto mėgėjai. Tai išskirtinis turnyras, nes Europos čempionatų finalo turnyruose iš komandinių sporto šakų iki šiol žaidžia tik krepšininkai. O rankinio bendruomenė šio turnyro laukė beveik ketvirtį amžiaus“, – teigia LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.
„Europos vyrų rankinio čempionatas yra reikšminga bei didelė šventė Europos sporto žemėlapyje, niekuo nenusileidžianti Europos krepšinio čempionatui. Džiugu, kad Lietuvos rinktinės sugrįžimą į Europos rankinio elitą galės nemokamai pamatyti ir Lietuvos žiūrovai. Neapsiribojame tik džiaugsmu patekus į čempionatą ir norime savo sirgalius prie TV ekranų pradžiuginti geru bei pergalingu žaidimu. Esame nusiteikę LRT žiūrovams suteikti maksimalų kiekį emocijų stebint aukščiausio lygio rankinio kovas, kurių tikrai visi esame pasiilgę“, – teigia Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.
Lietuvos rankinio rinktinė Europos čempionate žais antrą kartą. 1998 metais mūsiškiai Senojo žemyno pirmenybėse užėmė devintą vietą.
Visas Lietuvos rinktinės rungtynes ir pusfinalius bei finalus planuojama rodyti per LRT PLIUS. Portale lrt.lt bus transliuojamos visos 55-ios pirmenybių rungtynės.
Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Mob. +370 687 43201
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis