ELTA

A.Armonaitė Londone pristatys Lietuvos finansinių technologijų ir investicijų galimybes

2021-11-26
09:14
Pranešimas žiniasklaidai
2021-11-26
Penktadienį į Londoną vizito išvyksianti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pristatys Lietuvos pasiekimus finansinių technologijų, biotechnologijų ir investicijų srityje, aptars glaudesnio mūsų šalies bei Jungtinės Karalystės bendradarbiavimo galimybes inovatyviuose verslo ir mokslo sektoriuose. 
Vizito Londone metu ministrė susitiks su Londono Sičio politikos ir išteklių komiteto pirmininko pavaduotoju Chrisu Haywardu, finansinių technologijų sektoriaus atstovais, lankysis Londono universiteto koledžo inovacijų centre, kuris yra svarbus Lietuvos partneris inovacijų, startuolių ir gyvybės mokslų srityse. Ministrė taip pat dalyvaus metiniame Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenių atstovų susitikime.
„Lietuva patenka į finansinių technologijų sektoriaus lyderių penketuką pasaulyje ir tai leidžia mums sėkmingai konkuruoti globalioje finansinių paslaugų rinkoje, todėl siekiame ir toliau būti atviri inovatyviems, moderniems verslams ir ekonomikos formoms. Kviečiame Jungtinės Karalystės finansinių technologijų ir finansinių rizikų valdymo profesionalus pasinaudoti labai patraukliu teisiniu šios srities reguliavimu Lietuvoje ir prisijungti prie vienos greičiausiai augančių bendruomenių pasauliniu mastu“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.
Lietuva laikoma ketvirtu geriausiu finansinių technologijų (fintech) centru pasaulyje ir užima pirmą vietą Europos Sąjungoje pagal išduotų šios veiklos licencijų skaičių. Nepaisant pandemijos, Lietuvos fintech sektorius augo: šių metų pradžioje jame dirbo apie 4 tūkst. žmonių – tai 18 proc. daugiau nei 2019-aisiais.
Šių metų pradžioje Lietuvoje veikė 230 fintech įmonių, o jų skaičius per pastaruosius penkerius metus išaugo penkis kartus – nuo 54 iki 230. Mūsų šalyje įsikūrė tokios pasaulyje žinomos įmonės kaip „Revolut“, „Shift4Payments“, „Revel Systems“, „SumUp“, „Curve“, „Mambu“, „Railsbank“, „Simplex“, „Nium“, RIA ir kitos.
Ministrė pabrėžia, kad dėl palankios verslo aplinkos ir teisinio reguliavimo Lietuvoje pastaruoju metu sparčiai išaugo ne tik internetinės finansinės paslaugos ir technologijos, bet ir atvirosios bankininkystės, kibernetinio saugumo, regtech ir wealthtech sektoriai. 
Londono universiteto koledžo inovacijų centre A. Armonaitė pristatys Lietuvos gyvybės mokslų sektorių ir mokslinių tyrimų potencialą, pakvies koledžo atstovus ir toliau aktyviai dalyvauti „Life Sciences Baltics“ forume ir kituose Lietuvoje organizuojamuose renginiuose bei dar aktyviau bendradarbiauti su Lietuvos mokslo ir verslo institucijomis.
Susitikime su lietuvių bendruomenių atstovais ministrė ketina akcentuoti Lietuvos diasporos atstovų svarbą mūsų šalies ekonominės diplomatijos sėkmei. Pasak jos, šie žmonės gali aktyviai veikti ten, kur valstybės institucinis tinklas kol kas nėra plačiai išvystytas. Jie gali padėti pritraukti talentus, investicijas bei plačiau išnaudoti savo žinias ir kontaktų tinklą.
Talentų pritraukimas tampa vienu svarbiausių uždavinių kuriant verslui ir investicijoms palankią šalies aplinką, nes savo srities profesionalų reikia tiek Lietuvoje investuojančioms užsienio kompanijoms, tiek inovacijas vystančioms įmonėms.
Siekiant padėti lietuvių kilmės ir kitiems užsienio specialistams greičiau integruotis Lietuvoje, nesenai Vilniuje buvo atidarytas paslaugų centras „International House Vilnius“. Jame veiklą Lietuvoje ketinantys pradėti specialistai vieno langelio principu gali gauti visas svarbiausias paslaugas ir konsultacijas aktualiais klausimais.
Daugiau informacijos:
Ryšių su visuomene skyrius
El. p. info@eimin.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis