ELTA

Metų ekonomikos forumas suburs Lietuvos ir pasaulio verslo, mokslo ir politikos lyderius

2021-11-26
11:18
Ekonomika
Forumas
Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) kviečia dalyvauti lapkričio 30 d., 10–16 val., vyksiančiame Metų ekonomikos forume. Metų ekonomikos forumas, kurį organizuoja LPK, yra viena iš didžiausių tarptautinių arba nacionalinių pramonės ir verslo konferencijų Lietuvoje, skirta pasaulinėms tendencijoms ekonomikoje ir politikoje, problemoms Europoje ir Lietuvoje aptarti
Forume „Kaip neatsilikti konkurencingumo greitkelyje: sparti transformacija ir skaitmeninimas“ dėmesys bus skiriamas verslui ir jo ateities klausimams: technologiniam atsinaujinimui, ES žaliojo kurso įgyvendinimui.
Visi matome problemas ir iššūkius – pandemijos sukeltas nestabilumas tarptautinėse rinkose, trūkinėjančios tiekimo grandinės, brangstančios žaliavos, verslo patiriami dideli gamybos kaštai, perteklinis reguliavimas, atotrūkis tarp inovacijų ir tam būtinų investicijų, būtinų kompetencijų trūkumas. Dabartinių technologinių permainų eroje Europa ir jos verslas turi dėti daug pastangų, kad įveiktų kylančius politinius ir technologinius iššūkius. Dabar kaip niekada iki šiol didelis dėmesys yra skiriamas Europos ateičiai:  investicijoms, skatinančioms ilgalaikį konkurencingumą, ypač mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse, ambicingos ir augimą skatinančios reformos. Šios diskusijos neatsiejama dalis yra verslo ateitis ir verslo pasirinktos judėjimo kryptys, nes verslas yra ekonomikos variklis.
Verslo ir politikos lyderiai ieškos atsakymų, kuo grįsti pramonės transformacijos kelią, jog išliktume konkurencingi rinkose, skirs dėmesį žalumo, skaitmenizavimo, konkurencingumo, kompetencijų ir verslo lyderystės temoms.
Pranešimus forume skaitys Europos Komisijos Vidaus rinkos komisaras Thierry BRETON, Švedijos pramonės konfederacijos prezidentas Fredrik PERSSON, Europos universitetų instituto Tarpvyriausybinio valdymo mokyklos direktorius; buvęs Suomijos ministras pirmininkas, Europos komisaras Alexander STUBB.
Metų ekonomikos forume taip pat dalyvaus:

Visa renginio programa: https://www.lpk.lt/metu-ekonomikos-forumas-2021/

Kviečiame renginyje žurnalistus dalyvauti tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu. Dėl savo dalyvavimo nuotoliniu būdu prašome informuoti el. p. organizacinis@lpk.lt iki lapkričio 29 d. 17 val., kad galėtume išsiųsti jums nuorodą.  

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Renginio partneriai: Klaipėdos uostas, Vakarų medienos grupė, „Mantinga“, „Lifosa“, Tarptautinio transporto ir logistikos aljansas, Lietuvos geležinkeliai, koncertas „Achemos grupė“, AB „Kauno grūdai“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, Lietuvos inovacijų centras.



Kontaktai:

Daiva Rimašauskaitė
Prezidento patarėja korporatyvinei komunikacijai
Lietuvos pramonininkų konfederacija
T. +370 680 44245
El. p. daiva.rimasauskaite@lpk.lt   
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis