Lietuvos Respublikos Vyriausybė (PS)

Lietuvos ir Izraelio ekspertai diskutuos pandemijos valdymo klausimais

2021-11-26
16:31

Pirmadienį, lapkričio 29 d., vyks nuotolinis Lietuvos ir Izraelio ekspertų susitikimas. Jame bus aptariami aktualiausi šių dienų pandemijos valdymo klausimai. Didžiausias dėmesys bus skiriamas vaikų vakcinavimui. Izraelio ekspertai pristatys vaikų skiepijimo nuo COVID-19 ligos kampaniją Izraelyje – čia jau leista pradėti skiepyti 5–11 m. vaikus Pfizer / BioNTech vakcina. Susitikimą organizuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos ambasada Izraelyje.  

Susitikime dalyvaus Izraelio sveikatos ministerijos Užsienio ryšių departamento direktorius Asheras Salmonas, Izraelio pediatrų asociacijos pirmininkas prof. Yitzhakas Grossmanas, Izraelio COVID-19 patariamosios tarybos vadovas dr. Boazas Levas ir kiti šios valstybės ekspertai.  

Prof. Y. Grossmanas ir dr. B. Levas yra pagrindiniai Izraelio ekspertai vaikų ir kitais vakcinavimo klausimais.  Dr. B. Levas kuruoja Izraelio kovos su COVID-19 pandemija klausimus. Šie abu ekspertai taip pat yra Izraelio sveikatos ministerijos Vakcinacijos komiteto ir Reagavimo į pandemijas grupės nariai.

Iš Lietuvos susitikime dalyvaus Nepriklausomos ekspertų tarybos nariai, patariantys Respublikos Prezidentui bei Vyriausybei, Vyriausybės kanceliarijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto atstovai.

Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis