ELTA

Europos Parlamento biuro Lietuvoje naujienlaiškis

2022-01-31
13:58
 
Europos Parlamento biuras Lietuvoje  

Naujienlaiškis – 2022 01 31 
 
Spaudos konferencija apie ES veiksmus dėl Kinijos spaudimo Lietuvai
Europos Parlamento biuras Lietuvoje ketvirtadienį, vasario 3 d., 11 val. rengia internetinę spaudos konferenciją apie ES reakciją ir veiksmus dėl Kinijos ekonominio ir politinio spaudimo Lietuvai, kurį šalis patiria dėl Taivaniečių atstovybės atidarymo Vilniuje. Dalyvaus Europos Parlamento delegacijos ryšiams su Kinijos Liaudies Respublika pirmininkas Reinhard Bütikofer (Žalieji, Vokietija), Petras Auštrevičius (Atnaujinkime Europą) (TBC) ir Liudas Mažylis (Europos liaudies partija). Spaudos konferencija vyks anglų kalba „Zoom“ platformoje. Norintieji dalyvauti prašome registruotis e.paštu dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu
 
Europos Parlamento delegacija Ukrainoje
Pirmadienį ir antradienį savo vizitą Ukrainoje tęs Europos Parlamento delegacija. Tarp aštuonių delegacijos narių yra ir europarlamentaras Petras Auštrevičius. EP nariai išvyko į Ukrainą rinkti informacijos apie didėjančią įtampą regione ir parodyti Parlamento solidarumą su ukrainiečiais, kurie susiduria su agresyviais Rusijos veiksmais. EP delegacija planuoja susitikimus su aukščiausiais Ukrainos pareigūnais. Pirmadienį 14 val. Lietuvos laiku numatyta delegacijos vadovų David McAllister (Europos liaudies partija, Vokietija) ir Nathalie Loiseau (Atnaujinkime Europą, Prancūzija) spaudos konferencija iš Mariupolio. Dar viena spaudos konferencija numatyta antradienį 17 val. Stebėkite konferenciją tiesiogiai.

 
Užsienio šalių kišimasis Baltijos valstybėse
Vasario 1 d., antradienį, 11 val. Lietuvos laiku Specialusis EP komitetas užsienio šalių kišimosi į visus demokratinius procesus Europos Sąjungoje, įskaitant dezinformaciją, klausimais posėdyje aptars užsienio šalių kišimosi problemą Baltijos valstybėse. Posėdyje nuotoliniu būdu turėtų dalyvauti keturi Lietuvos Seimo nariai: Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Arminas Lydeka, Marius Matijošaitis ir Dovilė Šakalienė. Praėjusią savaitę šis 18 mėnesių dirbęs komitetas patvirtino savo galutines išvadas. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.
Afganistano moterų dienos
Antradienį ir trečiadienį Europos Parlamente rengiamos Afganistano moterų dienos, skirtos atkreipti dėmesį į sudėtingą moterų padėtį šioje šalyje į valdžią grįžus Talibanui. Antradienį numatyta aukšto lygio konferencija, kurioje dalyvaus pernykštės Sacharovo premijos finalistės, Europos Komisijos, Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų atstovai. Konferenciją atidarys EP pirmininkė Roberta Metsola bei aktorė, specialioji Jungtinių Tautų pasiuntinė pabėgėlių klausimams Angelina Jolie. Trečiadienį 16.15 val. Lietuvos laiku vieną iš konferencijos diskusijų moderuos EP narys Petras Auštrevičius, kuris yra EP delegacijos ryšiams su Afganistanu pirmininkas. Visą Afganistano moterų dienų programą galima rasti čia. Renginiai bus transliuojami internetu.
 
 
Kylančios energijos kainos
Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komiteto posėdyje vasario 2 d., trečiadienį, 15 val. Lietuvos laiku dalyvaus už energetiką atsakinga eurokomisarė Kadri Simson, kuri su komiteto nariais aptars kylančių energijos kainų Europos Sąjungoje problemą. Komisarė EP nariams taip pat pristatys Komisijos iniciatyvas dekarbonizuoti ES dujų rinkas, skatinti vandenilio naudojimą, mažinti metano išmetimą bei peržiūrėti pastatų energinio efektyvumo direktyvą. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.
     
Euro zonos padėtis
EP Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto posėdyje vasario 2 d., trečiadienį, 15.45 val. Lietuvos laiku dalyvaus euro grupės vadovas Paschal Donohoe, kuris atsakys į europarlamentarų klausimus apie euro zonos ekonominę padėtį, ES valstybių viešųjų finansų situaciją, infliaciją bei ES ekonomikos gaivinimo planų įgyvendinimą bei poveikį ekonomikai. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.
 
 
Naujasis europinis bauhauzas
Vasario 1 d., antradienį, 10 val. Lietuvos laiku bendrame EP Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos bei Kultūros ir švietimo komiteto posėdyje europarlamentarai aptars Europos Komisijos pasiūlymą dėl naujojo europinio bauhauzo. Šia iniciatyva siekiama Europos žaliąjį kursą papildyti kultūrine ir kūrybine dimensija, parodant tvarių inovacijų apčiuopiamą naudą ir teigiamą poveikį mūsų kasdieniame gyvenime. 2021–2022 m. pagal šios programos projektą numatyta apie 85 mln. EUR. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.
  


Dovaidas Pabiržis EP ryšių su žiniasklaida administratorius
+ 370 685 51121
dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu

Rasa SeibutytėEP ryšių su žiniasklaida administratorė
+ 370 5 2150766
rasa.seibutyte@europarl.europa.eu

 

 
Nebenoriu gauti jokių Europos Parlamento pranešimų
 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis