ELTA

Situacijai prie Ukrainos sienos išliekant įtemptai socialdemokratai organizuoja diskusiją apie saugumą regione

2022-02-02
09:19
2022-02-02
Pranešimas žiniasklaidai
Rusijai sutelkus dideles karines pajėgas prie Ukrainos sienos bei Baltarusijoje, Jungtinėms Valstijoms bei NATO bandant situaciją deeskaluoti diplomatinėmis priemonėmis, o Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui tikinant, jog padėtis „kontroliuojama“ ir nėra priežasties susikrauti krepšius bei išvykti iš šalies, opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) organizuoja diskusiją „(Ne)saugi Europa: ar bus perbraižytos sienos?“, skirtą apžvelgti saugumo padėtį regione.
Nepaisant Rusijos kariuomenės pranašumo skaičiuose, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra daug geresnėje parengtyje nei 2014-aisiais metais, kuomet įvyko Krymo aneksija bei prasidėjo karinis konfliktas su Rusijos remiamais separatistais šalies rytuose. Kokios veiksmų eigos galime tikėtis artėjančiomis savaitėmis? Ar Kremlius gali nuspręsti pradėti plataus mąsto karinę operaciją? Koks, tokiu atveju, gali būti galutinis Vladimiro Putino tikslas? Ar vykstančios derybos tarp JAV ir Rusijos artimiausiai ateičiai palaidojo Europos strateginės autonomijos idėjas ir vėl įtvirtino Jungtines Valstijas, nepaisant jų noro didesnį dėmesį skirti konkurencijai su Kinija, kaip senojo žemyno saugumo garantą? Tai ir daugiau aptarsime su:
KUR: Socialdemokratų partijos „Facebook“ paskyroje: https://www.facebook.com/socdemai
KADA: vasario 4 d., penktadienį, 13 val.
Žiniasklaidos atstovai, norintys įsirašyt diskusiją reportažui ar užduoti papildomų klausimų diskusijos dalyviams dėl prisijungimo prie „Zoom“ platformos, kurioje vyks pokalbis, gali kreiptis žemiau nurodytais kontaktais.
Daugiau informacijos:
LSDP komunikacijos skyriaus specialistas
Lukas Vaigauskas
Tel. nr.: +37061534960
El. p.: lukas@lsdp.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis