ELTA

Viceministras M. Adomėnas išreiškė griežtą protestą Rusijos ambasadoriui dėl Rusijos karininės agresijos prieš Ukrainą

2022-02-24
16:30
URM
Adomėnas
Protestas
Isakovas
Rusija
Vasario 24 dieną į Užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Aleksejus Isakovas, su kuriuo susitikęs užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas griežtai pasmerkė Rusijos neteisėtą plataus masto karinį įsiveržimą į Ukrainą.
Šiuo beprecedenčiu kariniu demokratinės Ukrainos užpuolimu visiškai sufabrikuotais pagrindais Rusija grubiai pažeidė šalies teritorinį vientisumą, suverenitetą bei tarptautinės teisės normas.
Viceministras M. Adomėnas akcentavo, kad Rusijai tenka visa atsakomybė už šį žiaurų agresijos aktą, Ukrainos žmonių netektis ir kančias, kurias jau sukėlė ir dar sukels barbariški Rusijos veiksmai.
„Rusijos karinė agresija neliks be deramo demokratinio pasaulio atsako. Tarptautinė bendruomenė padarys viską, kad už šią karinę invaziją atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn“, − sakė viceministras.
M. Adomėnas taip pat pareikalavo, kad Rusija nedelsdama nutrauktų karines operacijas Ukrainoje ir atitrauktų savo kariuomenę iš Ukrainos teritorijos.
Viceministras pažymėjo, kad Europos Sąjunga (ES) ir transatlantiniai partneriai jau priėmė pirmą sankcijų paketą ir pačiu artimiausiu metu planuoja jį esmingai išplėsti.
Susitikime patikinta, kad Lietuva ir kitos ES šalys toliau visokeriopai rems Ukrainos europinę ir euroatlantinę integraciją, kartu su sąjungininkais bei partneriais teiks visą reikalingą pagalbą, įskaitant ginklais.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis