ELTA

PATAISYTA Europos Parlamento biuras Lietuvoje  

2022-03-28
10:28

Naujienlaiškis – 2022 03 28 
Nuotolinis seminaras apie karą Ukrainoje ir dezinformaciją
Ketvirtadienį 15 val. Lietuvos laiku Europos Parlamento (EP) spaudos tarnyba žurnalistus ir nuomonės formuotojus kviečia į nuotolinį seminarą „Karas Ukrainoje: dezinformacija ir realybė”, kuriame dalyvaus įtakingi EP nariai, ekspertai, Ukrainos Aukščiausiosios Rados atstovai. Į seminarą kviečiame registruotis el. paštu Rasa.Seibutyte@europarl.europa.eu
 
Rusijos agresija Ukrainoje
Pirmadienį 18.45 val. Lietuvos laiku vyriausiasis ES įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Joseph Borrell EP Užsienio reikalų komiteto, Žmogaus teisių bei Saugumo ir gynybos pakomitečių posėdyje pristatys Europos Komisijos 2022 m. darbo programą. Jis atsakys į europarlamentarų klausimus apie ES atsaką Rusijos karinei invazijai Ukrainoje ir jos pasekmes Europos saugumui. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.

Pirmadienį 15.30 val. Lietuvos laiku Saugumo ir gynybos pakomitečio nariai taip pat susitiks su Europos išorės veiksmų tarnybos generalinio sekretoriaus pavaduotoju bendrai saugumo ir gynybos politikai ir krizių valdymui Charles Fries aptarti ES Strateginio kompaso iniciatyvos. Stebėkite posėdį tiesiogiai.

 
Padėtis Moldovoje dėl karo Ukrainoje
Ketvirtadienį EP Užsienio reikalų komiteto ir Saugumo ir gynybos pakomitečio narių delegacija išvyksta į Moldovą įvertinti saugumo padėties po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą ir pabėgėlių antplūdžio į šią šalį. Europarlamentarai planuoja susitikti su šalies vadovais ir tarptautinių organizacijų atstovais. Numatoma, kad Parlamento nariai Moldovoje lankysis iki šeštadienio.
 
Moterys karo pabėgėlės iš Ukrainos
Antradienį 14.45 val. Lietuvos laiku EP Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto nariai ir ES vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson aptars iš Ukrainos bėgančių moterų padėtį. Europarlamentarai domėsis, kokią pagalbą ES gali suteikti pabėgėlėms, kurioms gresia lytinė prievarta ir seksualinis išnaudojimas. Posėdis bus transliuojamas tiesiogiai.
 
 
Europos Sąjungos rinkimų taisyklės
Pirmadienį 14.45 val. Lietuvos laiku EP Konstitucinių reikalų komitetas balsuos dėlsavo pozicijos dėl pokyčių per būsimus Europos Parlamento rinkimus. Siūloma steigti visos Europos rinkimų apygardą, Europos Sąjungos rinkimų komisiją, užtikrinti lyčių pusiausvyrą rinkimų sąrašuose, taip pat asmenų su negalia teisę atvykti į rinkimų apylinkes, numatyti konkrečią rinkimų datą. Numatoma, kad ateinantys Europos Parlamento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 9 dieną. Stebėkite komiteto posėdį tiesiogiai.
   

 
Dovaidas PabiržisEP ryšių su žiniasklaida administratorius
+ 370 685 51121
dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu


Rasa SeibutytėEP ryšių su žiniasklaida administratorė
+ 370 5 2150766
rasa.seibutyte@europarl.europa.eu
 

 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis