ELTA

Europos Parlamento biuras Lietuvoje

2022-04-19
13:28
Europos
Parlamentas
Naujienos
Naujienlaiškis – 2022 04 19 
Humanitarinė situacija Ukrainoje
Trečiadienį 10 val. Lietuvos laiku Europos Parlamento (EP) Vystymosi komitete Ukrainos Aukščiausiosios Rados humanitarinių reikalų komiteto pirmininkas Mykyta Poturajevas europarlamentarams pristatys katastrofišką humanitarinę padėtį šalyje, kurią sukėlė Rusijos karinė invazija. Diskusijoje taip pat dalyvaus Europos Komisijos ir Ukrainoje veikiančių humanitarinių organizacijų atstovai. Tiesioginę transliaciją stebėkite EP multimedijos puslapyje.
Diskusijos EP komitetuose dėl Ukrainos
Ketvirtadienį Moterų teisių ir lyčių lygybės bei Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitetų bendrame posėdyje vyks klausymai apie iš Ukrainos pabėgusių moterų padėtį; transliacija tiesiogiai – 10 val. Lietuvos laiku. Tą pačią dieną 17.45 val. Lietuvos laiku EP Užimtumo ir socialinių reikalų bei Teisės reikalų komiteto bendrame posėdyje bus diskutuojama apie vaikams iš Ukrainos gresiantį pavojų būti neteisėtai įvaikintiems. Diskusijoje, kurią galėsite stebėti tiesiogiai, dalyvaus EP koordinatorė vaikų teisių klausimams Ewa Kopacz (Europos liaudies partija, Lenkija).
Sankcijos Rusijai
Trečiadienį 10 val. Lietuvos laiku Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto nariai diskutuos apie Vakarų sankcijų Rusijai poveikį ir apie galimybę šias sankcijas išplėsti. Transliacija tiesiogiai – multimedijos platformoje
Bendras įrenginių kroviklis
EP Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komitetas trečiadienį balsuos dėl EP pozicijos dėl ES direktyvos numatyti vieną bendrą kroviklį visiems mobiliesiems telefonams, planšetiniams kompiuteriams, skaitmeninėms kameroms ir kitiems nešiojamiems prietaisams ES rinkoje. EP siekia išplėsti taisyklių taikymo apimtį ir į pasiūlymą įtraukti daugiau elektroninių prietaisų (pvz., išmaniuosius laikrodžius ar kompiuterių peles), taip pat nuo 2025 m. pabaigos numatyti minimalius belaidžio įkrovimo reikalavimus. Po balsavimo trečiadienį 15.30 val. Lietuvos laiku planuojama spaudos konferenciją anglu kalba su EP pranešėju šia tema Alex Agius Saliba (Socialistai ir demokratai, Malta). Norintieji dalyvauti prašome registruotis e-paštu dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu

ES plėtra
Trečiadienį ir ketvirtadienį Užsienio reikalų komitetas balsuos dėl Albanijos ir Šiaurės Makedonijos pažangos siekiant narystės ES. Komiteto nariai taip pat aptars naujausią informaciją apie Serbijos ir Kosovo europinius siekius. Posėdžio ketvirtadienį transliacija prasidės multimedijos platformoje 10.30 val.
COVID-19 specialusis komitetas
Antradienį 14.45 vyks Specialiojo COVID-19 komiteto posėdis, kuriame bus diskutuojama apie ES atsaką į pandemiją sveikatos apsaugos, pagrindinių žmogaus teisių, ekonomikos ir socialinių reikalų bei solidarumo su kitomis pasaulio šalimis srityse. Transliacija tiesiogiai – multimedijos platformoje.
Dovaidas Pabiržis
EP ryšių su žiniasklaida administratorius
+ 370 685 51121 dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu
Rasa Seibutytė
EP ryšių su žiniasklaida administratorė

+ 370 5 2150766
rasa.seibutyte@europarl.europa.eu
 

 Nebenoriu gauti jokių Europos Parlamento pranešimų 

european-parliament-g7435aac15_640.jpg

refugees Ukraine.jpg

ukraine-g668e46d71_640.jpg

alaska-gb9159f9bf_640.jpg

phone charger.jpg

Serbia.jpg

protective-suit-gc2394d48e_640.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis