ELTA

Seimo delegacija vyks ETPA plenarinę sesiją

2022-04-22
15:32
Seimas
Delegacija
ETPA
Seimo delegacija išvyksta į Strasbūrą dalyvauti balandžio 25−28 dienomis vyksiančioje ETPA plenarinėje sesijoje.
Lietuvos delegaciją sudaro Emanuelis Zingeris, Laima Liucija Andrikienė, Arminas Lydeka, Aušrinė Norkienė, Rita Tamašunienė ir Lukas Savickas.
Pagrindinis dėmesys Asamblėjoje bus skiriamas karinės Rusijos agresijos prieš Ukrainą pasekmėms aptarti.
„Po sėkmingo Rusijos pašalinimo iš Europos Tarybos ir mūsų daugybės metų aiškinimo apie Rusijos grėsmes Lietuvos delegacija aktyviai teiks pataisas Vokietijos socialdemokrato Franko Švabės (Frank Schwabe) raportui „Tebesitęsiančios Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą pasekmės: Europos Tarybos vaidmuo ir atsakas“, sieks įvertinti Rusijos sukelto genocido Ukrainoje ir humanitarinės katastrofos padarinius“, – sakė Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjoje (ETPA) pirmininkas E. Zingeris.
Asamblėjos sesijoje bus svarstomos ataskaitos apie Europos Tarybos ir ES strateginės partnerystės stiprinimą, tikros demokratijos Europoje apsaugą ir skatinimą bei kaip tinkamai panaudoti konfiskuotą nusikalstamu būdu įgytą turtą, taip pat kiti klausimai.
Asamblėjoje kalbą sakys Italijos Respublikos Prezidentas Serdžas Matarela (Sergio Mattarella), savo 2021 m. metinę veiklos ataskaitą pristatys Europos Tarybos žmogaus teisių komisarė Dunja Mijatovič.

Daugiau informacijos:
Tarptautinių ryšių skyriaus patarėja
Selija Levin
Tel. (8 5) 239 6216, el. p. selija.levin@lrs.lt

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėjas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis