ELTA

UNIKALUS BENDRUOMENIŠKO BŪSTO PROJEKTAS KAUNE: NE TIK NAMAI STUDENTAMS, BET IR GALIMYBĖ – NORINTIEMS INVESTUOTI

2022-05-03
14:11
Jau šią vasarą pačioje Kauno Laisvės alėjos širdyje duris atvers unikalus bendruomeniško būsto kompleksas „66 STORIES“. Vis dėlto, naujasis „co-living“ prisidės ne tik prie paklausios apgyvendinimo pasiūlos formavimo. Šis projektas kuria ir naujos kartos investavimo į nekilnojamąjį turtą galimybę kiekvienam, suinteresuotam ilgalaike finansine nauda. Nuomai pritaikyti apartamentai, kurių kaina prasideda nuo 60.000 Eur, čia parduodami visiškai įrengti, o juos įsigiję savininkai galės naudotis nuomininkais pasirūpinsiančio administratoriaus paslaugomis.
Kylanti bendruomeniško būsto paklausa
Bendruomeniško būsto modelis vis dažniau užima lyderio poziciją nekilnojamojo turto nuomos rinkoje. Per pastaruosius penkerius metus tiek Kaune ir visoje Lietuvoje, tiek apskritai Rytų Europoje stebimas sparčiai augantis „co-living“ bei „student housing“ projektų skaičius, kuris vis dar nespėja patenkinti kylančios nuomos paklausos.
Tokio būsto poreikis plečiasi dėl dviejų pagrindinių faktorių – atvykstančių tarptautinių studentų gausos ir didėjančio pragyvenimo lygio, kai gyventi viename bute su didesnėmis kompanijomis ar neturint atskiros savo erdvės mokslui, poilsiui tampa nebepatrauklu.
Dar viena tokio tipo apgyvendinimu suinteresuota grupė – tai jauni profesionalai, dažnai dirbantys tarptautinėse kompanijose, prioritetą teikiantys būsto vietai miesto centre bei papildomoms paslaugoms, kurias suteikia „co-living“ objektai.
„Kaune atsiradę nauji „co-living“ arba „student housing“ projektai tampa studentų ir jaunų profesionalų traukos centrais, suburiančiais panašiomis idėjomis gyvenančias bendruomenes. Jose dažnai gimsta naujos bendradabiavimo istorijos, virstančios inovatyviais socialiniais, meno projektais ar verslo startuoliais“, – pastebi „66 STORIES“ projektą, į kurį planuojama investuoti 3,5 mln. Eur, valdančios įmonės „Laisvės alėjos viešbutis“ direktorius Jurgis Jasinskas.

Naujos kartos investicinis modelis
Paklausos diktuojama bendruomeniško būsto pasiūlos plėtra atveria ir naujos kartos investicines galimybes. „66 STORIES“ – tai pirmas „co-living“ projektas Lietuvoje, kuris priklausys ne vienam savininkui.
„Galutiniam paslaugos vartotojui – nuomininkui – stengiamės sukurti patrauklią erdvę gyventi, dirbti bei realizuoti turimas idėjas. Tuo pačiu, siūlome naują produktą investuotojams – nuomai pritaikytus apratamentus su visomis papildomomis paslaugomis, suteikiančiomis galimybę savo nekilnojamąjį turtą nuomoti bei gauti pajamas nepatiriant jokių papildomų rūpesčių“, – pasakoja J. Jasinskas.
Anot projekto valdytojų, į nekilnojamąjį turtą investuojantys žmonės, skaičiuodami grąžą, dažnai neįvertina vienos didžiausių išlaidų – savo laiko, kurį tenka skirti gyventojų paieškai, nuomos rinkimui, komunalinių mokesčių mokėjimui bei buitinių nuomininko problemų sprendimui. Siūlomas modelis išspręs šią dilemą, nes visą darbą atliks pastatą administruojanti įmonė.
„Apartamentų komplekso administratorius siūlys įvairias nuomos formas: tiek trumpalaikę su didesniu pajamingumu, tiek ilgalaikę. Taip pat savininkas galės pasirinkti būstą nuomoti ir pats, nesinaudodamas administruojančios įmonės paslaugomis“, – teigia J. Jasinskas bei patikslina, kad „66 STORIES“ apartamentų šeimininkų laisvė disponuoti savo nekilnojamuoju turtu jį parduodant ar išnuomojant nebus ribojama.
Nuomai pritaikytus mikroapartamentus galima įsigyti
Šiandieną jau penktadalis visų „66 STORIES“ apartamentų turi naujuosius savininkus. Projekto kūrėjai pastebi, kad jų pirkėjai – dažniausiai savo laiką itin vertinantys ir ne pirmą kartą nekilnojamąjį turtą nuomai įsigyjantys žmonės. „Matome, jog investuoti į būstą naujame „co-living“ drąsina jo likvidumas: žema kaina įsigytus apartamentus dabar bus lengva išnuomoti, o ateityje prireikus – paprasta parduoti. Taip pat, imtis veiksmų skatina ir aiški, 6-7% siekianti investicijos grąža“, – pastebėjimais dalinasi projekto valdytojai.
„66 STORIES“ komplekse suplanuoti 66 individualūs apartamentai, išsiskiriantys šiuo metu patraukliausia nedidele kvadratūra. Jie parduodami visiškai įrengti bei jau paruošti nuomai: su atlikta apdaila, dizainerių kurtais interjero sprendimais, visais reikalingais baldais bei buitine technika.
Šiame „co-living“ taip pat veiks ir 600 m2 bendradarbystės erdvė, pritaikyta tiek darbui, tiek mokslui. Kartu gyventojai galės naudotis bendromis ūkinėmis patalpomis – skalbykla, sandėliukais bei valymo patalpomis.
Pastato valdymas tęsia inovatyvių verslų tradiciją
Statinys, kuriame įsikurs naujasis bendruomeniško būsto kompleksas, stiebiasi itin patrauklioje Kauno Naujamiesčio dalyje – Laisvės alėjoje: vieta jaukiame vidiniame kieme čia garantuoja susikaupimą, tylą bei ramybę, o vos už keliasdešimt žingsnių – pasitinka legendinis alėjos fontanas ir centro šurmulys.
„Nors idėjai įgyvendinti konkrečiai šis pastatas pasirinktas dėl savo starteginės pozicijos mieste, tačiau jo istorija taip pat puikiai papildo inovatyvią projekto koncepciją. Anksčiau čia buvo įsikūrusi pirmoji Kaune bendradarbystės erdvė, o viršutiniame aukšte apsilankyti kvietė progresyvi meno galerija“, – pasakoja projekto „66 STORIES“ vystytojai. Gyvenimo reikmėms pritaikytos naujojo „co-living“ patalpos išlaikys savo pirmtakų sumanymus: čia ne tik veiks šiuolaikiška „co-working“ zona, bet ir atsispindės kūrybiški tiek apartamentų, tiek bendro naudojimo erdvių įrengimo sprendimai.
Šiuo metu vykstanti pastato, esančio adresu Laisvės al. 51A, rekonstrukcija įpusėjo: darbus užbaigti bei duris pirmiesiems nuomininkams atverti planuojama jau rugpjūtį.
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis