ELTA

Patvirtinta įsteigtos naujos Inovacijų agentūros struktūra

Atnaujinta:
2022-05-11
11:42
Publikuota:
2022-05-11
10:16
Pranešimas žiniasklaidai
2022-05-11
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė patvirtino Inovacijų agentūros struktūrą. Agentūrai vadovaus direktorius, ją sudarys 6 departamentai, 4 skyriai bei su Norvegijos finansinio mechanizmo programa susijęs padalinys.
„Kurdami pažangiausią viešojo sektoriaus organizaciją Lietuvoje, patvirtinome naująją Inovacijų agentūros struktūrą, kuri sukurta taip, kad verslas būtų efektyviai aptarnaujamas vieno langelio principu,  o  įmonės galėtų gauti visas joms reikalingas paslaugas vienoje vietoje. Siekiant proveržio inovacijų srityje ir norint ženkliai pagerinti verslui teikiamas valstybės paslaugas, agentūroje dirbs proveržio sričių klientų vadybininkai, o  parama bus teikiama remiantis verslo poreikių, jo išsivystymo lygio ir augimo potencialo analize“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Pagal naująją struktūrą Inovacijų agentūrai vadovaus direktorius. Jo pareigas laikinai eina Lietuvos verslo paramos agentūros Investicijų valdymo tarnybos direktorė Agnė Vaitkūnienė. Šiuo metu vyksta konkursas Inovacijų agentūros direktoriaus pareigoms, atrankos komisijos posėdis turėtų įvykti iki gegužės 25 d.
Inovacijų agentūrą sudarys Bendrųjų verslo kompetencijų, Tarptautinės plėtros, Proveržio sričių, Investicijų valdymo, Strategijos ir rizikos valdymo ir Veiklos valdymo departamentai. Inovacijų agentūroje taip pat bus Organizacijos vystymo, Rinkodaros ir komunikacijos, Finansų ir apskaitos, Tyrimų ir analizės skyriai bei su Norvegijos finansinio mechanizmo programa susijęs padalinys.
Kadangi agentūra administruos ES fondų investicijų programas, jos valdymo struktūros projektą vertino Finansų ministerija. Ji konstatavo, kad atsižvelgiant į lėšų administravimo apimtis agentūros struktūra yra tinkama. Agentūra  administruos įvairias paramos verslui priemones, kurių bendra vertė per artimiausius kelerius metus viršys 500 mln. Eur.
Agentūroje dirbs daugiau kaip 300 darbuotojų, ji taip pat turės regioninius padalinius 13-oje Lietuvos miestų.  
Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas.

Daugiau informacijos:

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
El. p. info@eimin.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis