ELTA

„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ kviečia vasaros trečiadienius leisti kultūros renginiuose

2022-05-11
15:29
Jau tapo gražia tradicija, kad Kaune vasarą pasitinka ir išlydi koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“. Klausytojų pamėgtoje erdvėje su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį darniai susigyvena autorinė daina, rokas, džiazas ir populiarioji muzika. O šiemet organizatoriai  GEROS MUZIKOS EKSPERTAI, BARDAI LT ir svetingumo kompleksas MONTE PACIS nutarė praplėsti programą ir įnešti šiek tiek teatro magijos.
Taigi gegužės 31 d. “Pažaislio liepų alėjos vakarų” muzikinius vasaros šiokiadienius pradės grupė ANTIKVARINIAI KAŠPIROVSKIO DANTYS. Grupės pavadinimas ir kūryba „linksmai beprotiškos“ muzikos mėgėjų ausis kutena jau daugiau nei dešimt metų. Grupė – stereotipus laužantys muzikos padūkėliai. Reaguodami į šių dienų gyvenimo ritmą ir atakuodami stipria energetika bei aktyvumu, muzikantai sudaro tai romantikų, tai chuliganų įspūdį.
Birželio 8 d. publikos numylėtiniai, charizmatiškieji ČESLOVAS GABALIS ir JERONIMAS MILIUS bei jiems meistriškai fortepijonu talkinantis pianistas FELIKSAS ZAKREVSKIS atliks žinomiausias pasaulio pop ir roko balades. Ši akustinė programa (beje nuolat pildoma) - tikras džiaugsmas geros muzikos mylėtojams, kurie turės galimybę išgirsti geriausius Rod Stewart, Sting, Scorpions, Bryan Adams, U2, Queen, Bon Jovi, Whitesnake visų laikų hitus!
Birželio 15 d. - pirmasis šią vasarą debiutas Pažaislyje - „Gražiausios filmų dainos ir istorijos“. Talentingi kino ir teatro aktoriai, dainininkai LINA RASTOKAITĖ ir JOKŪBAS BAREIKIS pristatys naują, gyvo garso muzikinę programą, kurios metu skambės gražiausi populiariausių Holivudo filmų muzikos kūriniai, pritariant profesionaliems muzikantams. Programos metu atlikėjai taip pat pasidalins įdomiausiais faktais iš kino istorijos.
O štai birželio 29 d. Karietų aikštė pavirs teatro scena, kurioje įvyks „VESTUVĖS“ (pagal B. Brechto pjesę), režisuotos OSKARO KORŠUNOVO. Spektaklis kalba apie visuomenės moralinį dviveidiškumą, o visas veiksmas iš esmės sukasi apie ikivestuvinį nuotakos skaistybės praradimą. Žinoma, visų pirma tai yra gera komedija, lyg veidrodis atsukta į mus ar mūsų artimuosius. Čia mes tikrai galime pasijuokti, jei ne iš savęs, tai bent iš kaimyno, o būtent ši tradicija yra nemirtinga. Spektaklis itin atviras, jame daug improvizacijos. Į jį vis įtraukiamos naujausios visuomeninės ir politinės aktualijos, todėl jis nuolat kinta.
Liepos 13 d. dainuojantis aktorius KOSTAS SMORIGINAS, pritariant styginių kvartetui,  kartu su ištikimais bendražygiais – kompozitoriumi AUDRIUMI BALSIU ir gitaros virtuozu MARTYNU KULIAVU – pakvies į muzikinį pasakojimą „MANO KELIAS“. Artisto gerbėjai turės išskirtinę galimybę išgirsti dainas, aprengtas naujais muzikiniais rūbais – nuo vos girdimo pianissimo iki galingo ir sodraus fortissimo. Styginių kvartetas suteiks dainoms papildomo intensyvumo, svorio ir, be abejonės, grožio.
Išskirtinis vakaras liepos 20 d. laukia džiazo mylėtojų ir talentingosios MONIKA LIU gerbėjų. Kartu su savo ištikimuoju scenos partneriu, pianistu DMITRIJUMI GOLOVANOVU ji surengs muzikinį performansą. Tik jie abu sugeba sujungti, iš pirmo žvilgsnio nesujungiamus dalykus – džiazą ir pop muziką, teatrą ir tikrovę, juoką ir ašaras. Tikriausiai todėl visi Monikos koncertai išparduodami žaibišku greičiu ir tai, ko gero, geriausiai apibūdina jos neeilinę charizmą ir talentą.
Liepos 27 d. visad laukiamas ir kartais sulaukiamas - „Keistuolių“ teatro aktorių koncertinis pasirodymas su programa „TRYS“. Šis koncertas – susitikimas su trimis žmonėmis, lydinčius visus trisdešimt metų trunkančią Keistuolių teatro kelionę į žiūrovų širdis. ILONA, AIDAS ir DARIUS prisimins itin retai gyvai suskambančias dainas iš rinkinio „Užsitęsusios vaikystės ruduo”, pažadins nostalgiją su komizmo prieskoniu, puikiai prisimenamą iš „Vogtų dainų”, jautriai, kiek saviironiškai bei itin gyvai apžvelgs savo kūrybos retrospektyvą, šalia jos pristatydami ir naujus, dar negirdėtus kūrinius.
„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ tęsia romantišką tradiciją ir rugpjūčio 3 d. įprasta renginių vieta iš Karietų aikštės vienam vakarui persikels į jaukiąją liepų alėją, kurioje lauks neeilinis pasimatymas su „MAŽUOJU PRINCU“. Klasika tapusi Antuano de Sent Egziuperi alegorinė pasaka iki šiol žavi viso pasaulio vaikus ir suaugusius, o 2006 m. Sauliaus Mykolaičio režisuotas spektaklis tapo svaiginančiu ir spalvingu skrydžiu Lietuvos teatro padangėje. Iš jo ir gimė šis teatrinis ir muzikinis išgyvenimas, kurio herojai prisikėlė naujam gyvenimui. Būti šio susitikimo liudytojais kviečia aktorius ALGIRDAS DAINAVIČIUS ir kompozitorius MARIUS SALYNAS. Virtuoziškas Algirdo Dainavičiaus persikūnijimas, atgyjantys "Mažojo princo" herojai: Rožė, Karalius, Tuščiagarbis, Žibintininkas, Lapė ir kiti, gyvai atliekamos Mariaus Salyno dainos pagal poeto Rimvydo Stankevičiaus tekstus, sukuria įtaigią pasakojimo dinamiką, kuri veda žiūrovą susitikti su savuoju Mažuoju princu...
Rugpjūčio 24 d. dainų autorius ir atlikėjas VYGANTAS KAZLAUSKAS kartu su dainuojančiu aktoriumi LAURENT SECCO (Prancūzija), akomponuojant gyvo garso grupei bei styginių kvartetui pakvies „Pabėgti į vasarą“ su subtiliu prancūzišku prieskoniu. Programoje skambės Jacques Brelio, Michel Legrand, Claudio Capeo, Charles Trenet, Francis Lai, Joe Dassin, Henry Salvador, Zaz ir kitų autorių bei žinomų atlikėjų dainos.
O štai rugpjūčio 31 d. paskutinis vasaros renginių ciklo koncertas bus išties trankus ir įsimintinas, nes jame karaliaus rokas! ČESLOVAS GABALIS ir grupė PELENAI pristatys koncertinę programą BRYAN ADAMS PROJECT. Nepriekaištingas muzikos atlikimas bei unikalus, ausį glostantis Česlovo Gabalio balso tembras leis kiekvienam klausytojui pasijusti lyg tikrame atlikėjo Bryan Adams koncerte. Šis projektas labai greitai pelnė plataus gerbėjų rato pripažinimą – ir nenuostabu, juk lietuviško roko legendų – grupės „Pelenai“ – charizma ir profesionalumas bei žinomų dainų skambesys garantuoja sėkmę.
Štai tokie 10 įvairių, nešančių vis kitokį energetinį, muzikinį ir prasminį užtaisą renginių laukia klausytojų šią vasarą „Pažaislio liepų alėjos vakaruose“. Planuokite vasaros šiokiadienius iš anksto ir būkite ramūs, kad jūsų emocine sveikata bus pasirūpinta.
Visų renginių pradžia 19 val.
Koncertų ciklas „Pažaislio Liepų alėjos vakarai“ kviečia pabūti unikalioje aplinkoje, pajusti gamtos bei ramybės pulsą, pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, praturtinti save ir atrasti gerovę muzikoje.
Esant lietingam orui, organizatoriai kviečia pasirūpinti skėčiais ir apsauga nuo lietaus arba įsigyti vietas prie staliukų po stogu (vietų skaičius ribotas).
___________________________________________________________________________

Bilietų kainos: 15-40 Eur

Bilietus platina kakava.lt ir 1 val. iki renginių pradžios prie įėjimo.
 
Renginių metu veiks restoranas. Restorano tel. +37065595185

Daugiau informacijos: www.bardai.lt, www.montepacis.lt tel. +37067223266
arba el.paštu: koncertai@bardai.lt, info@montepacis.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis