ELTA

Pasaulinis atsakas į COVID-19 ir žvilgsnis į ateitį: Europos Komisija didina finansavimą skiepijimui Afrikoje

2022-05-13
14:34
Europos Komisija paskelbė ketinanti dar 400 mln. EUR padidinti finansavimą ir taip paspartinti vakcinų ir kitų COVID-19 priemonių paskirstymą ir skiepijimą Afrikoje. Be to, norėdama prisidėti prie būsimų pandemijų prevencijos ir pasirengimo geriau į jas reaguoti, ji numato skirti 427 mln. EUR (450 mln. USD) įnašą į Pasaulinį pasirengimo pandemijoms fondą.

Apie didesnę ES paramą Europos Komisijos Pirmininkė Ursula von der Leyen paskelbė antrajame COVID-19 aukščiausiojo lygio susitikime, sakydama: „Skiepijimo tempai turi neatsilikti nuo vakcinų tiekimo, ypač Afrikoje. Šiandien svarbiausia užtikrinti, kad kiekviena turima dozė būtų panaudota. Ir kadangi žinome, kad geriausias atsakas į bet kokią galimą būsimą sveikatos krizę yra prevencija, skiriame daugiau paramos sveikatos priežiūros sistemoms ir pasirengimo pajėgumams stiprinti.“

Reaguodama į pasikeitusią COVID-19 vakcinų pasiūlos ir paklausos padėtį, ES koreguoja savo veiksmus, kad būtų remiamas veiksmingiausias turimų dozių naudojimas. Išlieka būtinybė užtikrinti vienodas galimybes naudotis nevakcininėmis priemonėmis ir didinti sveikatos sistemų atsparumą, kad jos būtų pasirengusios kitai pandemijai. Šiandien pažadėta parama, kurią Europos komanda skiria prisidėdama prie pasaulinio atsako, būtent skirta šiems tikslams.


Daugiau informacijos:

Visas pranešimas spaudai


Ryšių su žiniasklaida grupė

Europos Komisija
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Gedimino pr. 16, LT 01103 Vilnius
Tel: +370 5 231 3186
www.ec.europa.eu/lietuva
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis