ELTA

Ministras G. Landsbergis dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje

2022-05-15
12:33
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt
                     
2022-05-15

Pranešimas žiniasklaidai

Gegužės 16 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje Briuselyje, Belgijoje, kur numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą ir ES santykius su Vakarų Balkanais. 
ES užsienio reikalų ministrai kartu su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir Kanados užsienio reikalų ministre Melanie Joly aptars karinės, finansinės ir humanitarinės paramos bei Ukrainos rekonstrukcijos, koordinuoto veikimo tarptautinėse organizacijos, atskaitomybės už padarytus karo nusikaltimus bei Rusijos karo Ukrainoje įtaką pasaulinei maisto krizei klausimus.
Ministrai diskutuos apie ES įsitraukimą Vakarų Balkanų regione, ypatingą dėmesį skiriant bendradarbiavimo politikos ir saugumo srityse stiprinimui, regiono šalių atsparumo didinimui, ypač strateginės komunikacijos ir dezinformacijos klausimais. ES užsienio reikalų ministrai taip pat neformaliai susitiks su Vakarų Balkanų šalių užsienio reikalų ministrais.
Briuselyje taip pat vyks jungtinis ES ir Kanados ministrų komiteto susitikimas, kurio metu bus aptarti bendri užsienio ir saugumo politikos prioritetai − Rusijos agresija prieš Ukrainą, įsitraukimas Indijos ir Ramiojo vandenynų regione, saugumo ir gynybos politika.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis