ELTA

Prezidentas paskyrė naują Ryšių reguliavimo tarnybos tarybą

2022-05-16
19:22
Nausėda
Ryšiai
Reguliavimas
2022-05-16
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį savo dekretu paskyrė naują Ryšių reguliavimo tarnybos tarybą, kuri pareigas pradės eiti gegužės 18 dieną.
Pagal naujai įsigaliojusius Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo pakeitimus Ryšių reguliavimo tarnybos taryba iš patariamojo tampa kolegialiu pagrindiniu Ryšių reguliavimo tarnybą valdančiu ir sprendimus jos kompetencijos srityse priimančiu valdymo organu.
Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės teikimu Prezidentas Ryšių reguliavimo tarnybos tarybos pirmininke 5 metų kadencijai paskyrė Jūratę Šovienę, tarybos nariais 5 metų kadencijai – Kristiną Mikoliūnienę ir Giedrių Pūrą, 3 metų kadencijai – Darių Kuliešių ir Vygantą Vaitkų.
Pasak šalies vadovo, naujajai Ryšių reguliavimo tarnybos tarybai tenka svarbus uždavinys reguliuojant Lietuvos visuomenei ir ekonomikai reikšmingus elektroninių ryšių, geležinkelių ir pašto sektorius, kurie taip pat turi didelę įtaką ir šalies nacionalinio saugumo užtikrinimui. Prezidentas tikisi, kad naujoji taryba bus aktyvus ir patikimas partneris sprendžiant su šiais sektoriais susijusius klausimus, įgyvendinant priimtus sprendimus, o sukaupta ilgametė institucijos patirtis ir naujas požiūris į jos veiklą leis Ryšių reguliavimo tarnybai veikti efektyviau, skaidriau ir inovatyviau. 
Prezidento komunikacijos grupė
Informacija atnaujinta 2022.05.16 16:07
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis