ELTA

Personalo vadovė įvardijo tris auksines taisykles bendraujant su CEO  

2022-06-07
10:49
Baltic
Amadeus
Kazlienė
Pranešimas žiniasklaidai 2022 m. birželio 7 d.

Personalo vadovo ir įmonės generalinio direktoriaus (CEO) ryšys įmonėje turi milžinišką reikšmę – nuo to gali priklausyti ne tik darbuotojų gerovė, bet ir pačios organizacijos sėkmė. Tuo įsitikinusi Akvilė Kazlienė, „Baltic Amadeus“ Personalo vadovė, kuri dalinasi savo asmenine patirtimi ir patarimais, kaip šį ryšį užmegzti, palaikyti ir kokių savybių, įgūdžių tam reikia.  
„Dauguma įmonių vadovų yra įsitikinę, kad jie geriausiai žino, ko reikia jų organizacijai ir jie viską sprendžia. Todėl vienas didžiausių iššūkių mums, personalo vadovams, yra susikalbėti, susitarti su įmonės vadovu, kad dalykai, kurie mums atrodo svarbūs, turėtų palaikymą ir, svarbiausia, įvyktų“, – sako A. Kazlienė.  
Aštuonerius metus vadovaujantį darbą dirbanti ekspertė kelerius metus vadovavo ir darbuotojų atrankos paslaugas teikiančioms įmonėms, tad CEO pareigų skonį ir svorį ji puikiai supranta. Sulaukusi kvietimo prisijungti prie IT sprendimų ir skaitmenizavimo paslaugų bendrovės „Baltic Amadeus“ ji tvirtai žinojo, kad nebus standartinė personalo vadovė. „Tą kartojau visiems, kas kreipėsi į mane su darbo pasiūlymais. Taip, aš myliu žmones, bet noriu būti arti verslo, klientų, padėti spęsti iššūkius ir daryti įtaką sprendimams“, – pabrėžia A. Kazlienė.  
Personalo vadovo įtaka organizacijos sėkmei – ar tai apskritai įmanoma? 
„Tenka daug bendrauti su įmonių vadovais ir personalo specialistais. Mano asmeninė patirtis rodo, kad 8 iš 10 kartų personalo žmonės nėra įgalinti daryti įtaką ir priimti strateginius sprendimus, reikalingus jų įmonei. Vadovai jų nelaiko autoritetais, neskiria biudžeto, o personalo specialistai, užsibuvę vienoje srityje ar organizacijoje, jaučiasi praradę rinkos išmanymą, nebegali kompetentingai įvertinti rinkos potencialo. Kai nei vadovas netiki specialistu, nei jis pats nepasitiki savo jėgomis, organizacija lieka negalinti“, – pastebi A. Kazlienė.  
Pasak jos, personalo vadovams yra svarbu sėdėti prie vieno stalo kartu su kitais strateginiais vadovais, diskutuoti, išsakyti savo nuomonę, argumentus ir kartu priimti geriausius sprendimus. Tokio bendradarbiavimo turėtų siekti kiekvienas personalo vadovas.  

Kaip atkreipti CEO dėmesį, būti išklausytam ir, svarbiausia, išgirstam? „Baltic Amadeus“ Personalo vadovė su kolegomis dalinasi trimis principais, kurių pati laikosi: 
  
Kalbėkite CEO kalba. Įmonių vadovai mėgsta skaičius, vizualus, lenteles ir kitą struktūruotai, aiškiai, konkrečiais skaičiais ir pasiūlymais pagrįstą informaciją. Todėl pasiruoškite pokalbiui, įsigilinkite į temą, surinkite savo argumentus ir juos aiškiai išdėstykite, vengdami apibendrinimų ir abstrakcijų. 
Palaikykite nuolatinį ryšį su CEO. Jūsų kaip personalo lyderio atsakomybė yra kurti stiprius ryšius su komanda. Tačiau norint daryti reikšmingą įtaką organizacijoje, vieninteliai santykiai, kuriuos ypatingai svarbu stiprinti, yra su CEO. Sėdėdami kartu prie vieno stalo su kitais vadovais, galėsite prisidėti priimant strateginius ir finansinius sprendimus, orientuotus į žmonių ir organizacijos gerovę.  

Būkite tvirti ir drąsūs. Stiprus stuburas personalo vadovams yra būtinas. Atvirai kalbėkite apie nepatogias situacijas, dalinkitės grįžtamuoju ryšiu ir sunkiais pasiūlymais, kurie yra svarbūs ne jums asmeniškai, o organizacijai. Dėl to galite sulaukti ne tik pykčio, konfrontacijos, bet ir puolimo. Drąsa atstovėti savo poziciją, kad ir kaip nepatogu, nemalonu ir baisu, yra būtina sąlyga.  
  
„Mes, personalo vadovai, esame organizacijos dalis ir visuma. Darydami tai, kas yra reikšminga visai organizacijai, kuriame gėrį ir kiekvienam darbuotojui, – sako A. Kazlienė. – Susitarti galima. Reikia. Ir linkiu tvirtai laikytis savo vertybių, kalbėti drąsiai ir atvirai su tais, kas turi galią įtakoti pokyčius.“ 
 
 
„Baltic Amadeus“ – unikalius IT sprendimus kurianti, skaitmenizacijos ir IT saugumo klausimais konsultuojanti bendrovė, kurioje dirba daugiau nei 250 kvalifikuotų profesionalų. Šiaurės Europos finansų, energetikos, telekomunikacijų, logistikos, laivininkystės ir kitų rinkų įmonėms „Baltic Amadeus“ kuria naujausiomis debesijos („Cloud“), dirbtinio intelekto (AI) ir daiktų interneto (IoT) platformų tendencijomis pagrįstus skaitmenizavimo sprendimus, siekdama užtikrinti geriausią patirtį savo klientams, naudotojams ir darbuotojams. 
Daugiau informacijos:
Kristina Kirkliauskaitė 
“Baltic Amadeus” komunikacijos specialistė
+370 623 60 286
k.kirkliauskaite@ba.lt
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis