ELTA

Viceministras M. Adomėnas įteikė „Lietuvos Diplomatijos žvaigždę“ JAV specialiajai pasiuntinei Baltarusijai  

2022-06-16
13:50
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

2022-06-16
Pranešimas spaudai

Birželio 14 dieną užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas įteikė Užsienio reikalų ministerijos apdovanojimą - „Lietuvos diplomatijos žvaigždę“ - darbą Lietuvoje baigiančiai Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) specialiajai pasiuntinei Baltarusijai Julie Fisher.
„Itin vertiname Julie Fisher asmenines pastangas, kad apie padėtį Baltarusijoje būtų kuo geriau ir plačiau žinoma visame pasaulyje. Žavimės ambasadorės charizma, profesionalumu ir atsidavimu, siekiant bendrų Lietuvos ir JAV laisvės ir demokratijos tikslų. Dėkojame už įvairiapusį bendradarbiavimą ir asmeninį indėlį į strateginę JAV ir Lietuvos partnerystę“, − įteikdamas apdovanojimą, sakė viceministras M. Adomėnas.
JAV valstybės departamento Europos reikalų biure, Nacionalinio saugumo taryboje, ambasadose Tbilisyje, Kyjive ir Maskvoje įgytą patirtį J. Fisher panaudojo dirbdama NATO Generalinio sekretoriaus kabinete ir JAV atstovės prie NATO pavaduotoja, vėliau – specialiosios pasiuntinės Baltarusijai pareigose. J. Fisher tvirta pozicija, kad net nesant galimybės reziduoti Minske, JAV turi būti atstovaujamos kuo arčiau Baltarusijos, prisidėjo prie beprecedenčio JAV Valstybės departamento sprendimo įsteigti ambasadoriaus rango diplomato vadovaujamą Baltarusijos reikalų skyrių Vilniuje.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis