ELTA

Pirmadienį 13 val. – socialdemokratų susitikimas su Lietuvos banko vadovu

2022-08-19
11:17
2022-08-19
Pranešimas žiniasklaidai
Bankams didinant privatiems klientams skirtų paslaugų įkainius, opozicinė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Seimo frakcija pirmadienį susitinka su Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininku Gediminu Šimkumi.
Dauguma šalies komercinių bankų prieš kurį paskelbė, kad netrukus brangins kasdienes paslaugas. Didėja mokesčiai už sąskaitų tvarkymą, brangsta kodų generatorių išdavimas, kredito pervedimas, kortelių atsiuntimas, taip pat standartinis paslaugų krepšelis senjorams nuo 65 metų. Kai kurių paslaugų kainos kyla ir 40 proc.
Socialdemokratai su G. Šimkumi aptars galimybes peržiūrėti ir iš esmės keisti Mokėjimų įstatymą – jame gali būti įtvirtinti papildomi saugikliai, apsaugantys vartotojus nuo nepagrįsto tarifų kėlimo.
„Lietuvos bankas tik stebėdamas, kas vyksta, tarsi pateisina komercinių bankų godumą ir drastiškai išaugusius įkainius. Jis neslepia, kad jam, kaip priežiūros institucijai, terūpi bankų likvidumas, taigi ir pelningumas. Tačiau LB vykdo kredito įstaigų kontrolės funkciją. Jei jam visai nerūpi kita pusė – vartotojai, tai kam ji turi rūpėti?“ – klausia Seimo socialdemokratų frakcijos narė, Seimo Audito komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė.
KUR: Seimo socialdemokratų frakcijoje, 218b kab., III rūmai bei Microsoft Teams platformoje (Susitikimo ID: 387 609 629 855, slaptasis kodas: WSwzYW). Susitikimas tai pat bus transliuojamas LSDP Facebook paskyroje.
KADA: rugpjūčio 22 dieną, pirmadienį, 13 val.
Daugiau informacijos:
Rasa Budbergytė
Seimo narė
Mob. tel. +37068756158
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis