ELTA

Seimo Pirmininkė Lenkijoje dalyvaus Ekonomikos forume

2022-09-05
15:07
Seimas
Seimo
Pirmininkė
Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen rugsėjo 6–8 d. Lenkijoje dalyvaus 31-ajame Ekonomikos forume „Europa naujų iššūkių akivaizdoje“.
Karpačo mieste įvyksiančiame didžiausiame Vidurio ir Rytų Europos renginyje Lietuvos Seimo Pirmininkė kartu su kitų šalių parlamentų ir vyriausybių vadovais ir atstovais pasisakys diskusijose „Europa karo ir jo padarinių akivaizdoje“ ir „Naujos ir senos sąjungos. Tarpjūris: ar toks projektas galėtų pavykti dabartinėje situacijoje?“
„Artėjant naujajai Seimo sesijai nuolat pabrėžiu, kad dabar pagrindinis prioritetas – saugumas. Turime pasirūpinti, kad žmonės jaustųsi kuo saugesni tiek dėl išorės grėsmių, tiek dėl karo keliamų energetikos ir kainų iššūkių. Jeigu šias problemas spręsime ne kiekviena šalis atskirai, o kartu, būsime saugesni ir karine, ir ekonomine prasmėmis“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.
Vizito programoje taip pat numatytas Seimo vadovės susitikimas su Vroclavo miesto meru Jaceku Sutryku, apsilankymas Vroclavo universitete ir vienoje seniausių ir didžiausių Lenkijos mokslinių bibliotekų Osolinèume.
Rytų studijų fondo instituto organizuojamas Ekonomikos forumas – didžiausia konferencija Vidurio ir Rytų Europoje. Jau 30 metų forumas suburia politikos, ekonomikos ir socialinės srities lyderius iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.
Šiemet Ekonomikos forumo programoje numatyta daugiau kaip 300 diskusijų, 6 plenarinės sesijos, pokalbiai su svarbiausiais svečiais, praktiniai seminarai ir pristatymai. Be kitų teminių sričių į renginio programą įtraukti Ukrainos, Saugumo, Kibernetinio saugumo ir Energetikos forumai.
Į Ekonomikos forumą taip pat vyksta Seimo nariai Vytautas Bakas, Tomas Tomilinas ir Rita Tamašunienė. V. Bakas ir T. Tomilinas pasisakys diskusijoje „Atminties politika tarptautiniame diskurse“, R. Tamašunienė dalyvaus diskusijoje „Savivaldybių diplomatija kaip priemonė miestams ir regionams dalyvauti užsienio politikoje“.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėjas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p.rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis