ELTA

K. Navickas: kokybiškas maistas – ne tik ekologiška produkcija, bet ir tvari gamyba bei tausojimas

2022-09-30
14:19
Žemės
Ūkio
Ministras
Kęstutis
Navickas
Kokybe
Paženklintas
Maistas
2022
Vieta ir laikas susitikti, susipažinti, bendradarbiauti – taip Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) maisto gamintojus, ūkininkus, ugdymo, gydymo įstaigų atstovus ir kokybe paženklinto maisto vartotojus sukvietė į konferenciją ir mugę „Kokybiško maisto šventė 2022“.
Penktą kartą organizuotoje šventėje žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pasveikino ir apdovanojo konkurso „Kokybe paženklintas maistas 2022“ nugalėtojus, geriausių 2022 m. Lietuvos ekologinės gamybos ūkių atstovus, savivaldybes ir jų darželius, kurie šiais metais pirmą kartą prisijungė prie ŽŪM teikiamos paramos, vaikus maitinant ekologiškais ir nacionalinės kokybės produktais.
„Mums svarbus ne tik ekologiškas, sveikatai palankus, kokybiškas maistas, bet ir jo tausojimas, o taip pat savų maisto produktų identitetas”, – sveikindamas šventės dalyvius sakė žemės ūkio ministras K. Navickas. 
Maisto gamintojų konkursas „Kokybe paženklintas maistas 2022“ skirtas didinti Europos Sąjungoje pripažintų maisto produktų su saugoma kilmės vietos, geografine ar garantuoto tradicinio gaminio nuorodomis, ekologiškų ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą pagamintų produktų žinomumą ir vartojimą.
Geriausius produktus konkursui „Kokybe paženklintas maistas 2022“ įvertino ir atrinko speciali komisija, sudaryta iš technologų, sveikatos ir sveikatos saugos specialistų. Buvo vertinamas maisto produktų išskirtinumas, sudėtis ir maistinė vertė, ar naudojami tausūs gamybos būdai, kokios produktų juslinės savybės, ar pakuotė draugiška aplinkai, kaip plačiai ir sparčiai auga gamybos plėtra.
Konkurse buvo varžomasi dėl trijų nominacijų. Apdovanota po vieną maisto produktą iš ekologiškų produktų, nacionalinės kokybės ir saugomų nuorodų kokybės sistemų.
Konkurso „Kokybe paženklinas maistas 2022“ nugalėtojai:
Konkurse dalyvavo bendrovės „Saimeta“, „ACALA Group“ , „EKKO LT“, „Kseda“, „Mėta“ „Miltinuko receptas“, „Orivega“ „Kvalitetas“, „ProBIOduktai“, „Farmers Circle“ ir Almos Rančienės ekologinis bitynas, „Kazlauskų eko ūkis“, Vilmos Žaltauskienės ūkis, ūkininkas Kęstutis Zinkevičius.
Konkurso „Geriausias 2022 m. ekologinės gamybos ūkis“ nugalėtojai:
Pasveikinti konkurso „Geriausias 2022 m. ekologinės gamybos ūkis“ dalyviai:
Savivaldybės ir jų ugdymo įstaigos, kurios šiais metais pirmą kartą prisijungė prie ŽŪM paramos, vaikus maitinant ekologiškais ir nacionalinės kokybės produktais:

Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis