ELTA

Premjerė sveikina Vokietiją šalies Vienybės dienos proga

2022-10-03
09:09
Šimonytė
Sveikinimas
Vokietijos
Vienybės
Diena
Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Vokietijos kanclerį Olafą Šolcą ir šalies žmones spalio 3-ąją švenčiamos Vokietijos Vienybės dienos proga.
Vokietijos suvienijimas lėmė esminius istorinius Europos pokyčius, prisidėjusius ir prie nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo, sakoma premjerės sveikinime, kuriame pažymimi 31-erius metus Lietuvą ir Vokietiją jungiantys stiprūs dvišaliai saitai, sėkmingai plėtojamas bendradarbiavimas ekonomikos, saugumo ir kitose srityse.
„Dabar istoriją keičia Ukraina, didvyriškai besigindama nuo Rusijos agresijos ir kartu kovodama už mūsų visų laisvę, Europos saugumo pamatus ir tarptautinėmis taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką. Nuo mūsų visų paramos Ukrainai priklauso, kada bus pasiekta pergalė Ukrainai priimtinomis sąlygomis ir į Europos kontinentą sugrįš tvari taika. Tikiuosi, kad liksime tvirti, palaikydami ES sankcijas ir teikdami Ukrainai karinę paramą. Nuoseklus Vokietijos indėlis čia turi neabejotinai didelę reikšmę.
Lietuva itin vertina partnerystę su Vokietija NATO gretose – Vokietijos vadovaujamas NATO eFP batalionas, konkretūs žingsniai siekiant jį transformuoti į NATO brigadą Lietuvoje labai aiškiai parodo Vokietijos įsipareigojimą ilgalaikei taikai ir stabilumui Europoje“, – sakoma premjerės I. Šimonytės sveikinime.
Vyriausybės vadovė taip pat pažymi, jog Lietuva yra suinteresuota bendradarbiauti ES lygmeniu, kad būtų įtvirtinta Europos energetinė nepriklausomybė, žaliosios transformacijos tvarumas, ekonominis suverenumas.


Vyriausybės komunikacijos departamentas
Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius
Tel. +370 630 05966; el. p. spauda@lrv.lt
www.lrv.lt Facebook Instagram Twitter
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis