ELTA

Lietuvos ir Belgijos kariuomenių vadai aptars tarptautinį bendradarbiavimą 

2022-10-03
12:00
NATO
Rupšys
Susitikimas
Michael
Hofman
Susitikti su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu ir NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės batalione tarnaujančiais belgų kariais spalio 3 d. į Lietuvą atvyksta Belgijos Karalystės kariuomenės vadas admirolas Michel Hofman.
Susitikime prieš metus Rukloje kariuomenių vadai aptarė Lietuvos ir Belgijos karinį bendradarbiavimą, NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės veiklą, pratybas ir ateities planus, o šiemet aptars regionui kylančias grėsmes ir bendras pastangas siekiant užtikrinti saugumą.
Pasibaigus dvišaliam susitikimui tarp Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų atstovų ir Belgijos Karalystės kariuomenės delegacijos, adm. Michel Hofman susitiks su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaujančiais Belgijos kariais.
Nuo 2017 m. pradžios Rukloje dislokuotoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje kartu su Belgijos kariais tarnauja Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Čekijos ir Liuksemburgo kariai. NATO priešakinių pajėgų bataliono dydžio tarptautinė kovinė grupė, kurioje nuo jos veiklos pradžios jau yra treniravęsi daugiau nei 12 tūkst. užsienio karių, tapo ne tik unikalia Lietuvos kariuomenės patirtimi, bet ir kartu su kitomis kovinėmis grupėmis ryškiu atgrasymo veiksniu regione.
Lietuvos ir Belgijos bendradarbiavimas gynybos srityje vykdomas įvairiose srityse, bet ypač aktyvus NATO pajėgumų stiprinimas Baltijos regione. Belgija yra aktyvi NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse dalyvė ir buvo pirmoji NATO valstybė, kuri šią misiją pradėjo vykdyti 2004 m., Lietuvai tapus Aljanso nare. Baltijos šalių oro erdvę Belgija saugo su F16 naikintuvais, kurie dislokuojami Šiauliuose arba Amari aviacijos bazėje Estijoje.


Strateginės komunikacijos departamentas         info@mil.lt
Karinių viešųjų ryšių skyrius                                  www.kariuomene.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis