ELTA

Reagavimo į orlaivių skrydžius prie Baltijos valstybių sienų duomenys: rugsėjo 26 – spalio 2 d.

2022-10-03
12:18
KRAŠTO
APSAUGOS
MINISTERIJA
Rugsėjo 26 d. – spalio 2 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 4 kartus kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių orlaivių.
 
Rugsėjo 26 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į RF Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė, radiolokacinis atsakiklis buvo išjungtas.
 
Rugsėjo 27 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius SU-27, lydėjusius RF orlaivį IL-20. Orlaiviai skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžo atgal į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, radiolokaciniai atsakikliai buvo išjungti.
 
Rugsėjo 29 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius SU-27, lydėjusius RF orlaivį IL-20. Orlaiviai skrido tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžo atgal į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, radiolokaciniai atsakikliai buvo išjungti.
 
Spalio 1 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino meteo zondą, skridusį pavėjui iš RF Kaliningrado srities per Lietuvos Respublikos oro erdvę ir nuskridusį link Baltarusijos.

Krašto apsaugos ministerija
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis