ELTA

Drezdeno „Hybrid” bienalėje – menininkų duetas Holly Childs & Gediminas Žygus

2022-10-31
11:44
Kultūra
Hybrid
Bienalė
Spektaklis
Tarptautinėje šių metų „Hybrid” bienalėje – interaktyvių menų ir performanso festivalyje Drezdene – dalyvavo ir menininkų duetas Holly Childs & Gediminas Žygus, spalio 28 d. parodę performansą „Gnarled Roots of a Creation Theory”.
Tai spektaklis, pavadintas pagal daktaro disertaciją, kurią esą parašęs Satoshi Nakamoto, tariamas anoniminis bitkoinų atradėjas ir įdiegėjas. Sudėtingo ir chaotiško kūrinio centre – dvidešimt pirmojo amžiaus mitologija, kurios ištakos – rugsėjo 11-osios ataka Niujorke. Žmonių akyse griūvantys bokštai spektaklyje virsta teatrališku Vakarų pasaulio kataklizminiu megapasakojimu.
„Hellerau”, 1911 m. pastatytas kaip teatras festivaliams ir muzikos bei ritmo mokymo įstaiga pagal moderniosios architektūros pradininko Heinricho Tessenovo ir muzikos mokytojo Émile’io Jaques’o-Dalcroze’o viziją, šiandien yra vienas svarbiausių šiuolaikinio meno centrų Vokietijoje ir Europoje.
Spektaklio kūrėjai – Holly Childs & Gediminas Žygus, choreografas – Antanas Lučiūnas, spektaklį dokumentuoja ir jo pagrindu kūrybinę sesiją rengia Visvaldas Morkevičius.
Menininkų pasirodymą festivalyje iš dalies finansavo Lietuvos kultūros institutas.
Daugiau informacijos 
Visvaldo Morkevičiaus nuotrauka
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis