ELTA

Kauno pareigūnai sulaikė du vyrus įtariamus neteisėtai besivertusius kriptovaliutomis

2022-11-08
15:16
Kaunas
Teisėtvarka
Kriptovaliutos
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, norėjo neteisėtai praturtėti.
Laikotarpiu nuo spalio 25 d. iki lapkričio 4 d. sulaikė du, 21 metų amžiaus, asmenis, kurie pasinaudodami užsienyje finansines paslaugas teikiančių įmonių elektroninio mokėjimų įskaitymo techninėmis spragomis. Vyrai apgaule inicijavo apie 300 fiktyvių mokėjimo pavedimų virtualių piniginių operatoriui (prekyba kriptovaliutomis). Taip pat apgaule įgijo didelį kiekį virtualios valiutos, ją konvertavo ir pervedė į kitas asmenines virtualias pinigines, vėliau dalį virtualios valiutos konvertavę į eurus grynino per įvairių bankų sąskaitas, pirko automobilius ir keliones padarydami virtualių valiutų piniginės operatoriui daugiau nei 400 000 eurų žalą.
Nurodytu laikotarpiu atliktos kratos 8 vietose, kuriu metu paimti grynieji pinigai, iš nusikalstamo būdo įgytų lėšų įgytos prekės, apribota nuosavybės teisė į lėšas įtariamųjų bankų sąskaitose, įšaldytos ir vėliau apribota nuosavybė į virtualią valiutą (viso apie 12 bitkoinų – apie 251 000 eurų vertės). Bendra paimto ir apriboto turto vertė apie 390 000 eurų.
Atliekamo tyrimo metu nustatytas ir išaiškintas neteisėtos veiklos mechanizmas. Vyrai policijai anksčiau nebuvo žinomi, jiems paskirtos kardomosios priemonės: rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.
Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.
Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.
Kauno apskr. VPK informacija
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis