ELTA

Kamanių Šilelis sostinėje surengė net du jautrius koncertus: pasirodė su styginių kvartetu

2023-01-08
11:35
Kamanių
šilelis
Koncertas
Styginių
kvartetas
Subtili ir iki sielos gelmių paliečianti „Kamanių Šilelio“ muzika šeštadienio vakarą Vilniaus Keistuolių Teatro salėje suskambo dar artimiau. Gausiai susirinkusiai publikai mylimas dainas atlikėjai pristatė švelniau, lydimi tik styginių kvarteto bei fortepijono skambesio.
„Mums šis susitikimas su žiūrovais buvo labai svarbus, toks nuogas ir labai kitoks, tad buvo labai labai daug jaudulio, netikėtų jausmų, nesurežisuotų emocijų, daug juoko, nesąmonių, ašarų ir šventimo“, – po pasirodymo pasakojo „Kamanių Šilelio“ vokalistė Kamilė Gudmonaitė.
Kvietimu išgirsti Kamanių Šilelį „iš arti“ – tyliai, skaidriai ir akustiškai susidomėjo itin didelis būris grupės gerbėjų. Nesutilpusiems tą patį vakarą buvo paskelbtas papildomas pasirodymas, tiesa, iki renginio datos bilietų į jį taip pat nebeliko.
„Be galo gera, kad buvo tiek kamanių išsiilgusių klausytojų, jog visi norintys į Keistuolių salę nesutilpo. Esame nustebinti ir dėkingi, kad įvyko tie du sould out‘ai, labai džiaugiamės, kad žmonės nori ir vis dar eina į mūsų koncertus, mus tai vis dar nuoširdžiai stebina“, – džiaugėsi atlikėjai. Pasak jų, du vakaro koncertai tapo dviem skirtingomis visatomis ir istorijomis, kiekvienas – unikalus ir netapatus kitam.  
Koncertų erdve neatsitiktinai tapo Keistuolių teatras. Tai – ypatinga erdvė abiems kūrėjams, nes tiek Mantas Zemleckas, tiek Kamilė Gudmonaitė yra teatro bendruomenės nariai. Kamilė – teatro režisierė, Mantas aktorius ir Keistuolių teatras yra viena iš vietų, kur jį galima išvysti spektakliuose. Šis koncertas jiems – tarsi sugrįžimas namo po ilgo laiko. Pasak atlikėjų, norėjosi sukurti jaukią, šiltą, mielą atmosferą, kad visi jaustųsi šalia jų – galėtų su visais klausytojais pasidalinti savo muzika, emocijomis ir išgyvenimais.
Savo tikrumu ir jautrumu susirinkusią publiką sužavėję „Kamanių Šilelio“ muzikantai sakė, jog būtent tokį artimą ir jautrų koncertą jie sugrojo pirmą kartą po labai ilgo laiko. Praėjusią vasarą trankiai atšokę, gamtos sulėtėjimo proga dueto nariai nusprendė klausytojų pamiltas dainas atlikti švelniausiai kaip gali ir sugrįžti į senus laikus, ten, kur pradėjo, tik su daug didesne kokybe ir naujais sąskambiais.
„Paskutinius ketverius metus grojome gan pagausėjusiai auditorijai, dideliam žmonių kiekiui, tad koncertų pobūdis negalėjo būti toks intymus. Taip pat nemažai grojome naudodami elektroniką, sintezatorius, būgnų mašiną, o šį kartą į sceną lipome be viso to, tik su akustiniais instrumentais“, – sakė muzikantai.
 Mylimos ir publikai gerai žinomos muzikos skambesys užbūrė savo kitoniškumu, o šio neįprasto sąstato ir garso kaltininkais tapo styginių kvarteto muzikantai: Simas Tankevičius (smuikas), Laura Savickė (smuikas), Mintautas Kriščiūnas (altas), Ignė Pikalavičiūtė (violončelė) bei senas grupės bičiulis, pianistas Gabrielius Zapalskis. Aranžuotes sukurti grupei padėjo Jievaras Jasinskis.
Unikalią scenografiją koncertams kūrė ir įgyvendinti padėjo bičiulis Arvydas Buinauskas bei „AB lights“, kūrę ir iki šiol atgarsius keliančią grupės albumo „9“ pristatymo koncerto scenografiją.
Originalaus ir keistis nepaliaujančio dueto nariai viliasi, kad tokią unikalią programą pakartoti dar bus progų, o kol kas tai – grupės dovana ištikimiausiems klausytojams. Dovanų šiemet grupė žada ir daugiau. „Kamanių Šilelis“ 2023-iasiais tikisi išleisti mini albumą: „Naujų dainų turime labai daug, idėjos veržte veržiasi, tačiau dar reikia nemažai laiko įrašų studijoje. Mėginame susidėlioti teatro ir kino grafikus taip, kad pavyktų“, – sako kūrėjai.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis