Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka (PS)

Nuotolinė edukacija „Vizualiojo mąstymo pratybos“

2023-04-12
08:26
Balandžio 25 d. 17.30 val. kviečiame jungtis į nuotolines „Vizualiojo mąstymo pratybas“ su menininke dr. Jolanta Kanapickaite.
Vizualusis mąstymas yra vizualiosios komunikacijos pamatas. Vizualusis mąstymas yra neanalitinis ir nealgoritminis mąstymo būdas, ji sujungia vaizduotės, mąstymo ir konstravimo įgūdžius. Vizualusis mąstymas yra dizaino ir vizualiųjų komunikacijų bei kultūrų komunikacijų ir strategijų pamatas. Pasaulyje sukurta įvairių metodikų, kaip lavinti vizualiojo mąstymo strategijas (angl. visual thinking strategies). Vizualiojo mąstymo strategijų autoriais laikomi kognityvinės psichologijos atstovai. Vadovaudamasis naujausiais neurobiologijos, neuropsichologijos ir antropologijos duomenimis, raidos psichologas Harvardo universiteto profesorius Howardas Gardneris sukūrė intelektų įvairovės teoriją (angl. multiple intelligences). Ja remiantis, visi žmonės pasižymi aštuoniais intelektais, jie kiekvienam iš mūsų reiškiasi skirtingai. Vienas ar keli intelektai gali būti puoselėjami ir stiprinami arba ignoruojami ir silpninami. Mokslininkas „vizualųjį intelektą“ įvardija kaip vieną iš žmogaus intelekto dalių.
Edukacija „Vizualiojo mąstymo pratybos“ sudaryta iš dviejų dalių. Teorinėje aptariama vizualioji kalba ir raiška, objekto vizualizacija ir stilizacija, nagrinėjami stilizacijos ir dizaino inovacijų pavyzdžiai. Pateikiama pavyzdžių iš Nacionalinės bibliotekos dokumentų fondų. Susitikimo metu atliekama ir praktinė kūrybinė užduotis-projektas – „daikto, turinčio ypatingų savybių, kūrimas“.
Dalyvavimas prašome registruotis el. paštu jolanta.kanapickaite@lnb.lt
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Renginio pradžia:
2023-04-25 antradienis 17:30
Renginio pabaiga:
2023-04-25 antradienis 19:00
Renginio vieta:
Edukacija nuotoliniu būdu per „Microsoft Teams“
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis