UAB "PR Service/Edelman Affiliate" (PS)

„Freedom Finance Europe“ portfelių analizė ir 10 populiariausių investavimo pasirinkimų

Atnaujinta:
2023-04-27
12:54
Publikuota:
2023-04-27
12:54
Pirmaujanti internetinė finansų maklerio įmonė „Freedom Finance Europe“ išanalizavo labiausiai paplitusius investicinius portfelius ir sudarė 10 geriausių, kuriuos investuotojai gali apsvarstyti, sąrašą. Šie portfeliai yra įvairūs - nuo konservatyvių iki agresyvių, taip pat konkrečių sektorių ir tarptautiniai portfeliai.
„Freedom Finance Europe“ investicijų tyrimų vadovas Maksimas Manturovas sakė: „Mes suprantame, kad kiekvienas investuotojas turi unikalius finansinius tikslus, toleranciją rizikai ir investavimo pageidavimus. Atlikę labiausiai paplitusių investicinių portfelių analizę, sudarėme dešimties populiariausių portfelių, su kuriais investuotojai gali būti susiję, sąrašą. Mūsų tikslas - suteikti investuotojams atspirties tašką, nuo kurio jie galėtų sudaryti diversifikuotą portfelį, atitinkantį jų finansinius tikslus ir toleruojamą riziką“.
10 didžiausių investicinių portfelių
1.    Konservatyvus portfelis: šį portfelį paprastai sudaro stabilios, mažos rizikos investicijos, pavyzdžiui, „blue-chip“ akcijos ir obligacijos. Akcijų, kurios gali būti įtrauktos į šį portfelį, pavyzdžiai: „Coca-Cola“, „Johnson & Johnson“ ir „Microsoft“.
2.    Subalansuotas portfelis: šiuo portfeliu siekiama subalansuoto rizikos ir grąžos derinio investuojant į akcijas, obligacijas ir grynuosius pinigus. Į šį portfelį gali būti įtrauktos tokios akcijos kaip „Apple“, „Visa“ ir „JPMorgan Chase“.
3.    Augimo portfelis: šis portfelis siekia ilgalaikio kapitalo prieaugio investuodamas į akcijas, turinčias didelį augimo potencialą. Į šį portfelį gali būti įtrauktos tokios akcijos kaip „Amazon“, „Tesla“ ir „NVIDIA“.
4.    Pajamų portfelis: šiuo portfeliu siekiama gauti reguliarų pajamų srautą iš fiksuotų pajamų vertybinių popierių, pvz., obligacijų ir dividendus mokančių akcijų. Į šį portfelį gali būti įtrauktos tokios akcijos kaip „AT&T“, „Procter & Gamble“ ir „Verizon“.
5.    Agresyvus portfelis: šis portfelis siekia kuo didesnio kapitalo prieaugio investuodamas į didelės rizikos turtą, pvz., besivystančių rinkų akcijas ir žaliavas. Į šį portfelį galėtų būti įtrauktos, pavyzdžiui, „Alibaba Group“, „Baidu“ ir „Petrobras“ akcijos.
6.    ESG portfelis: šis portfelis investuoja į įmones, kurios teikia pirmenybę aplinkosaugos, socialiniams ir valdymo (ESG) veiksniams. Juo siekiama skatinti tvarią ir atsakingą verslo praktiką, kartu užtikrinant teigiamą grąžą. Į šį portfelį galėtų būti įtrauktos, pavyzdžiui, „Microsoft“, „Tesla“ ir „Unilever“ akcijos.
7.    Konkretaus sektoriaus portfelis: šis portfelis orientuotas į investicijas į konkrečius sektorius ar pramonės šakas, kurios, investuotojo manymu, ateityje duos gerų rezultatų. Konkretaus sektoriaus portfelio pavyzdžiai galėtų būti technologijų, sveikatos priežiūros arba energetikos sektoriai. Akcijos, kurios galėtų būti įtrauktos į technologijų sektoriaus portfelį, yra „Apple“, „Alphabet“ („Google“) ir „Amazon“. Akcijos, kurios galėtų būti įtrauktos į sveikatos priežiūros sektoriaus portfelį, yra „Johnson & Johnson“, „Pfizer“ ir „UnitedHealth Group“. Akcijos, kurios galėtų būti įtrauktos į energetikos sektoriaus portfelį, yra „ExxonMobil“, „Chevron“ ir BP.
8.    Tarptautinis portfelis: šis portfelis investuoja į tarptautines rinkas, suteikdamas galimybę susipažinti su ekonomikomis už investuotojo gimtosios šalies ribų. Juo siekiama diversifikuoti investuotojo portfelį ir pasinaudoti galimybėmis užsienio rinkose. Į šį portfelį galėtų būti įtrauktos, pavyzdžiui, „Alibaba Group“ (Kinija), „Samsung Electronics“ (Pietų Korėja) ir „Nestle“ (Šveicarija) akcijos.
9.    Nekilnojamojo turto portfelis: šis portfelis investuoja į nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui, komercinį ir gyvenamąjį turtą, nekilnojamojo turto investicinius fondus (NTF (angl. REIT) ir nekilnojamojo turto plėtros bendroves. Juo siekiama gauti pajamų ir kapitalo prieaugio iš nekilnojamojo turto vertės padidėjimo. Į šį portfelį galėtų būti įtrauktos, pavyzdžiui, „Prologis“ (REIT), „Simon Property Group“ (REIT) ir „D.R. Horton“ (namų statybos bendrovė).
10. Vertės portfelis: šis portfelis siekia nustatyti nepakankamai įvertintas bendroves, kurios turi stiprius pagrindinius rodiklius ir potencialą augti ateityje. Juo siekiama investuoti į akcijas, kuriomis prekiaujama mažesne nei jų tikroji vertė, taip suteikiant investuotojui saugumo atsargą. Į šį portfelį gali būti įtrauktos, pavyzdžiui, „Berkshire Hathaway“, „Johnson Controls“ ir „CVS Health“ akcijos.

M. Manturovas pabrėžė, kad rinkdamiesi portfelį investuotojai turėtų atsižvelgti į savo individualius poreikius, finansinį raštingumą ir charakterį.
„Labai svarbu, kad investuotojai suprastų, jog tai, kas tinka vienam žmogui, gali netikti kitam. Svarbu nuspręsti, kas jums asmeniškai tinka labiau“, - patarė Manturovas.
Jis taip pat rekomendavo investuotojams prieš priimant bet kokius investicinius sprendimus patiems atlikti tyrimus ir kreiptis į specialistus patarimo.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis