Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

Susisiekimo ministerijos „Sandbox“ iniciatyva nominuota tarptautiniam „Emerging Europe“  apdovanojimui

Atnaujinta:
2023-05-03
15:40
Publikuota:
2023-05-03
15:40
Susisiekimo ministerijos įgyvendinama „Sandbox“ (liet. – smėliadėžės) inovacijų skatinimo priemonė sulaukė pripažinimo tarptautiniuose „Emerging Europe“ (liet. – Kylančios Europos) apdovanojimuose. „Sandbox“ yra nominuota kategorijoje „Modern and Future-Proof Policymaking Initiative of the Year“ (liet. – Metų šiuolaikinė ir ateičiai veiksminga politikos formavimo iniciatyva).
„Emerging Europe Awards 2023“ apdovanojimų organizatoriai „Sandbox“ iniciatyvą apibūdino kaip įrankį kuriant ekosistemą, kuri paskatins daugiau inovacijų ekonomikoje. Dėl savo kategorijos nugalėtojos titulo „Sandbox“ iniciatyva varžosi su kitomis dviem pretendentėmis – Estijos iniciatyva „ComparEST“ ir jungtine Lenkijos-Ukrainos iniciatyva „DIIA.PL AND mOBYWATEL“.
„Unikalios „Sandbox“ aplinkos Lietuvoje kūrimas dar tik įgauna pagreitį, todėl labai džiugu, kad mūsų pastangos jau pastebėtos tarptautinėje arenoje. Tai iliustruoja, kad mes esame gerame kelyje – „Sandbox“ iniciatyva įdomi ne tik Lietuvai, bet ir tarptautinei bendruomenei“, – teigia susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.
„Emerging Europe Awards 2023“ apdovanojimuose iš viso yra 16 nominacijų. Jų nugalėtojus išrinks „Emerging Europe“ organizacijos specialiai surinkta komisija bei visuomenės balsavimas. Informaciją apie balsavimą galite rasti čia: Emerging Europe Awards 2023 — Public voting Survey (surveymonkey.com).
„Kylanti Europa“ yra socialinė organizacija, orientuota į 23 valstybes Centinėje, Rytų, Pietryčių Europoje ir Pietų Kaukaze. Ši organizacija vykdo įvairias iniciatyvas, kuriomis skatina tvariais sprendimais ir inovacijomis grindžiamą regiono vystymąsi.
„Sandbox“ iniciatyva Lietuvoje siekiama skatinti skaitmeninių technologinių sprendimų, kuriems įgyvendinti būtinas 5G ryšys, kūrimą, testavimą ir vystymą. Primename, kad šios priemonės įgyvendinimui Susisiekimo ministerija užtikrino 24,5 mln. Eur paramą. Šiuo metu vis dar galima teikti paraiškas 23,5 mln. Eur ir 1 mln. Eur paramai.
Pirmasis atviras kvietimas skirtas konsorciumams, sudarytiems iš privačių ir viešųjų juridinių asmenų, vykdančių ūkinę veiklą, mokslo ir studijų institucijų. Antroji priemonė skirta startuolių paskatinimui. Daugiau informacijos rasite čia: https://bit.ly/SandboxLT
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis