ELTA

Saugią kaimynystę užtikrina ne tik namų spyna: ekspertė pataria, kaip apsisaugoti išmaniai

2023-05-26
10:06
Saugi
Kaiminystė
Apsaugos
Priemonės
Dabar saugumą namuose ir kaimynystėje gali padėti užtikrinti išmanios priemonės – specialios aplikacijos gali padėti suburti kaimynų bendruomenę, o namų kameros užtikrina jūsų ramybę net ir tada, kai nesate namuose. Kaimynų dienos proga Laura Saulėnaitė-Laukienė, „Tele2“ įrangos pardavimų vadovė, rekomenduoja įrenginius, kurie padės visuomet jaustis saugiai savo aplinkoje. 
„Turbūt daugeliui saugi kaimynystė asocijuojasi ne tik su saugiais namais, bet ir kaimynų bendryste. Dabar sužinoti apie įvykius ar renginius jūsų gyvenamojoje aplinkoje ir susibendrauti su kaimynais galite specialiose išmaniosiose aplikacijose. Tuo metu išmaniosios kameros padeda stebėti, kas vyksta namuose, kai esate išvykę“, – sako L. Saulėnaitė-Laukienė.
Gelbsti išmanios kameros
Išmanios kameros veiksmingai saugo namus, kai esate darbe arba išvykę atostogų. Jos veikia nuolat, o savo kiemo vaizdą galite stebėti nuotoliniu būdu – savo išmaniajame. L. Saulėnaitė-Laukienė sako, kad renkantis išmaniąją kamerą svarbu atsižvelgti į vaizdo ir garso kokybės santykį. Dabar patogiausia rinktis belaides išmanias kameras. Štai gamintojo „Eufy“ išmanias kameras įdiegti itin lengva – jos veikia prijungtos prie bevielio „Wi-Fi“ ryšio.
„Eufy“ kameros fiksuoja itin geros raiškos „FullHD” vaizdą ne tik dieną, bet ir naktį. Gamintojo įrenginiai turi atsparų dizainą, todėl puikiai veikia ir prastomis oro sąlygomis. Visose kamerose integruotas ir dirbtinis intelektas, kuris aptinka net pačias smulkiausias detales ir judesius. Šios kameros turi ištvermingą bateriją, kuri įkrauta vieną kartą veiks net kelis mėn.
Verta paminėti, kad kai kurias šio gamintojo kameras galima įsigyti kartu su „eufyCAM“ saulės baterija – tokiu būdu kameros baterija veiks neribotą laiką. Vos per kelias valandas tiesioginiai saulės spinduliai kamerą įkraus visai parai.
Svarbu žinoti, kad įrengiant stebėjimo kamerą ir vykdant vaizdo stebėjimą, būtina atsižvelgti į aktualius teisinius reikalavimus dėl duomenų apsaugos. Kitaip tariant, kameros turi būti įrengtos taip, jog į stebėjimo lauką nepatektų ne jūsų teritorija. Dėl bendros erdvės (daugiabučio kiemo, požeminės aikštelės ir pan.) stebėjimo būtina susitarti visiems namo gyventojams arba jų daugumai.
Galima stebėti namus iš bet kur
Apie tai, kas artinasi į jūsų namų teritoriją, praneša programėlė „Ring“. Joje jūs galite matyti įvairius pranešimus iš jūsų kaimynų apie kaimynystėje vykstančius įvykius ar gauti saugos perspėjimus. Taip pat aplikacijoje galite šiuos pranešimus siųsti ir jūs, bendrauti su kaimynais, dalintis aktualia informacija.
Jeigu gyvenate išmaniuosiuose namuose, šią aplikaciją galite nesunkiai susieti su namų kamera. Programėlė atsinaujina realiuoju laiku, todėl galite jaustis ramiai dėl namų saugumo ar brangaus juose esančio turto – šioje aplikacijoje matysite savo namų vaizdą paprasčiausiai telefone.
Be to, galite įsigyti net ir pačios bendrovės siūlomas kameras, vaizdo durų skambučius, signalizacijos sistemas ir išmanius žibintus. Visi šie įrenginiai jums atsiųs įspėjimus į telefoną, kai kas nors pasibels į duris, kol jūsų nebus namuose, aptiks judesius, rodys kiemo vaizdą. Naudodami šios aplikacijos versiją „Ring Smart Lights“ galėsite lengvai valdyti išmaniuosius žibintus. Šią programėlę į savo išmaniuosius galima atsisiųsti visiškai nemokamai tiek „Android“ įrenginių „Google Play“, tiek „Apple“ išmaniųjų „App Store“ parduotuvėse.
Patogu atrasti naujų pažinčių
Jeigu norite susipažinti su savo kaimynais, kurių dar nepažįstate, tai galite padaryti per programėlę „Meetup“. Šioje aplikacijoje galėsite surasti bendruomenes, prie kurių norėtumėte prisijungti. Iš viso aplikacijoje egzistuoja per 330 000 tokių grupių, vienijančių skirtingų interesų žmones. Tad joje galite atrasti ir kaimynų grupių.
Aplikacijoje yra sukurtas specialus paieškos langelis – į jį suvedę raktažodį, susijusį su kaimynyste, būsite nukreipti į jau susibūrusias kaimynų grupes, kuriose galėsite rasti naujų pažinčių. Jose galima susirašinėti su kitais nariais, atrasti jūsų namų aplinkoje vyksiančių renginių. Programėlė pasiekiama „Google Play“ ir App Store“ aplikacijų parduotuvėse.
Daugiau informacijos:
Asta Buitkutė
„Tele2“ atstovė ryšiams su visuomene
M +370 668 00 467
@ asta.buitkute@tele2.com
Pranešimą spaudai parengė agentūra „Publicum“.
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis