INK agency, UAB

Į Kauno Griunvaldo gatvę sugrįžo ūkininkų turgelis – žada ypatingą asortimentą

2023-07-14
12:02
Kauno „Akropolyje“, prie Griunvaldo įėjimo, atgimsta ūkininkų turgelis – nuo šiol jis veikia kiekvieną penktadienį, 10-18 valandomis. Organizatoriai teigia, kad šis turgelis – vienintelė vieta Kauno centre, kur vienoje vietoje galima surasti tokį platų natūralios ūkininkų produkcijos asortimentą.
Pirmą kartą ūkininkų turgelis Griunvaldo g. duris atvėrė dar 2009 metais, tačiau dėl vėliau įvykusių gatvės pertvarkų jo veikla buvo sustabdyta. Dabar turgelis ir vėl atgimsta.
„Turgelis į Griunvaldo gatvę sugrįžo atsinaujinęs – mums suteikta erdvė leidžia pasiūlyti labai platų produktų asortimentą. Čia bus galima rasti šviežių vaisių, uogų bei daržovių, taip pat didžiulį mėsos, pieno produktų ir duonos gaminių pasirinkimą. Negana to, turgelyje bus galima įsigyti ir tokių produktų kaip medus, žolelių arbatos, rūkyta žuvis. Dalis pardavėjų gali pasigirti tautinio paveldo sertifikatais, kurie reiškia, kad produktų paruošimo receptūra siekia net 100 metų ir atitinka senąsias tradicijas“, – teigia ŽŪK „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius, turgelio organizatorius Mindaugas Maciulevičius. 
Dėmesys sezoniškumui
M. Maciulevičius priduria, kad turgelio asortimentas – sezoniškas, todėl kiekvieną savaitę keisis priklausomai nuo to, kokių šviežių produktų galime surasti Lietuvos soduose ir daržuose. 
„Tai garantuoja, kad turgelio asortimente sutinkama produkcija keliauja tiesiai iš lietuviško ūkio – pavyzdžiui, daugelis šviežių daržovių ar uogų būna skintos dar tą patį rytą. Jos nebuvo fasuojamos, sandėliuojamos ar šaldomos – pirkėjas gali būti tikras, kad nusiperka aukščiausios kokybės produktą be jokių tarpininkų, tiesiai iš ūkininko rankų“, – priduria M. Maciulevičius.
Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė džiaugiasi galimybe pirkėjams pasiūlyti unikalų šviežios produkcijos asortimentą. 
„Visada stengėmės būti vieta, kurioje kiekvienas pirkėjas galėtų surasti jam tinkamą prekių pasirinkimą, todėl džiugu, kad nuo šiol savo lankytojams skirtą asortimentą papildysime ir natūralia, iš Lietuvos ūkių atkeliaujančia produkcija. Taip pat labai vertiname galimybę paremti smulkiuosius gamintojus ir augintojus. Tikimės, kad patogus turgelio darbo laikas – penktadieniais nuo 10 iki 18 val. – palengvins miestiečių savaitgalio apsipirkinėjimo įpročius“, – priduria B. Kuodytė. 
Jaunatviškiausias turgelis
Anot M. Maciulevičiaus, anksčiau Griunvaldo g. veikęs ūkininkų turgelis pagal savo klientų amžių buvo pats jaunatviškiausias Kaune. 
„Todėl, sugrįždami į Griunvaldo g., turime tikslą – skirti dar daugiau dėmesio jaunimui, auginant naują lietuviškos produkcijos vartotojų kartą. Siekiame propaguoti sveikos mitybos ir gyvensenos įpročius, kurie populiarėja visame pasaulyje, ne išimtis – ir Lietuva. Todėl viliamės, kad Kauno „Akropolio“ lankytojai, užsukdami į ūkininkų turgelį, vis dažniau atkreips dėmesį į kokybišką ir natūralų vietinių gamintojų asortimentą“, – teigia ŽŪK „Lietuviško ūkio kokybė“ atstovas.
Ūkininkų turgelis veiks kiekvieną penktadienį, nuo 10 iki 18 val., prie Kauno „Akropolio“ Griunvaldo įėjimo. 
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis