UAB "PR Service/Edelman Affiliate"

2023 m. „Atgal į mokyklą“ sezonas: investavimo galimybės įvairiuose sektoriuose

Atnaujinta:
2023-08-23
10:07
Publikuota:
2023-08-23
10:06
Prasidėjus mokslo metams investuotojams suteikiama unikali galimybė suderinti savo portfelius su besikeičiančiomis švietimo ir vartotojų tendencijomis. „Freedom Finance Europe“ išanalizavo tokius sektorius kaip technologijos, mažmeninė prekyba ir sveikatos priežiūra, kurie patiria pokyčius prasidėjus mokslo metams, ir pabrėžė, kaip galima laimėti sumaniems investuotojams.
Maksimas Manturovas, „Freedom Finance Europe“ investicijų tyrimų vadovas, taikliai apibendrina nuotaiką: „Švietimo ir investavimo sankirta yra dinamiška erdvė į ateitį mąstantiems investuotojams. Nustatydami įmones, kurios tenkina mokyklinio ugdymo poreikius ir naudojasi besikeičiančia vartotojų elgsena, galite patekti į potencialaus augimo sritį“.
Technologijų įmonės. Pasaulyje, kuriame švietimas tampa vis labiau skaitmeninis, technologijų įmonės gali augti. „Apple Inc.“ (AAPL) ir „Microsoft Corporation“ (MSFT) sustiprino savo vaidmenis klasėse su tokiais produktais kaip „iPad“, „Mac“ kompiuteriai ir programinės įrangos sprendimai. Anot M. Manturovo, investuotojai gali rasti galimybių įmonėse, teikiančiose mokymo priemones ir įrenginius, nes nuotolinis ir hibridinis mokymasis ir toliau formuoja švietimo sektorių.
Mažmeninės prekybos įmonės. Mažmenininkai, kurie parduoda prekes, reikalingas mokslo metams, gali patirti didesnį pardavimą šį sezoną. „Target Corporation“ (TGT) ir „Amazon.com Inc.“ (AMZN) yra žinomi šios srities vardai, siūlantys platų produktų asortimentą nuo drabužių iki elektronikos. M.Manturovas pabrėžia: „Investuotojai gali norėti stebėti šiuos mažmenininkus, nes jie dažnai fiksuoja padidėjusį vartotojų aktyvumą, grįžtant į mokyklą“.
Vartojimo prekių įmonės. “VF Corporation” (VFC) ir “Newell Brands Inc.” (NWL) teikia studentams būtinas plataus vartojimo prekes, įskaitant drabužius, avalynę ir mokyklines reikmenis. „Šios kategorijos įmonės turės naudos iš padidėjusios su mokyklomis susijusių prekių paklausos“, – teigia M. Manturovas.
Farmacijos ir sveikatos priežiūros įmonės. Grįžimas prie asmeninio mokymosi gali paskatinti susidomėjimą farmacijos ir sveikatos priežiūros akcijomis. Šiuo atžvilgiu verta paminėti “Pfizer Inc.” (PFE) ir “Johnson & Johnson” (JNJ). M. Manturovas pabrėžia: „Dėmesys studentų sveikatai ir saugai artėjančio peršalimo ir virusų sezono metu gali turėti įtakos tiek švietimo, tiek sveikatos priežiūros sektoriams“.
Logistikos ir transporto įmonės. Dėl prekių, susijusių su pasiruošimu mokyklai, antplūdžiu logistikos įmonių, pvz.,  „FedEx Corporation“ (FDX) ir „United Parcel Service, Inc.“ (UPS), paklausa gali padidėti. M. Manturovas komentuoja: „Mokyklinių prekių ir susijusių daiktų judėjimas gali sudaryti galimybes logistikos įmonėms klestėti“.
Komunikacijos ir žiniasklaidos įmonės. Kadangi nuotolinio bendradarbiavimo įrankiai tebėra svarbūs, tokios įmonės kaip „Zoom Video Communications, Inc.“ (ZM) ir „Alphabet Inc.“ (GOOGL) gali kelti susidomėjimą ir toliau. M. Manturovas pataria: „Atsižvelgiant į nuolatinę mišrią darbo ir mokymosi aplinką, kuri po pandemijos tapo nauja norma, tokios įmonės gali išlikti būtinos komunikacijos ir švietimo tikslais“.
"Norint investuoti mokyklinio sezono metu, reikia kruopščiai suprasti rinkos dinamiką. Nors galimybių yra daug, investuotojai turi atlikti išsamų tyrimą, atsižvelgti į rinkos sąlygas ir įvertinti kiekvienos įmonės augimo perspektyvas", - pabrėžia M.Manturovas.
Apibendrinant galima pasakyti, kad prasidėjus mokslo metams prasideda ne tik naujas mokymosi laikotarpis, bet ir daug žadantis laikotarpis investuotojams. Atsižvelgdami į sektorius, kurie susiję su švietimo ir vartotojų tendencijomis, investuotojai gali gauti naudos iš besikeičiančio kraštovaizdžio.
“Grįžimo į mokyklą sezonas yra skirtas ne tik moksleiviams ir studentams – tai pamoka investuotojams, kaip nustatyti galimybes, kurios dera su besikeičiančiais laikais“, - sako M.Manturovas.
Turėdami tokį požiūrį, investuotojai gali drąsiai naršyti rinkose, išnaudoti augimo potencialą ir išlikti finansų pasaulyje.
„Freedom Finance Europe“ yra dukterinė „Freedom Holding Corp.” įmonė ir yra pirmaujantis Europos akcijų brokeris. „Freedom24“, bendrovės interneto ir mobiliųjų programėlių investavimo platforma, prekybininkams siūlo tiesioginę prieigą prie 15 pasaulinių vertybinių popierių biržų, įskaitant NYSE, Nasdaq, LSE, Euronext ir kt. „Freedom Finance Europe“ yra licencijuota Kipro vertybinių popierių ir biržos komisijos (CySEC) ir įgaliota aptarnauti klientus iš ES ir EEE šalių. Bendrovė gavo B/B reitingą iš S&P Global Ratings. Įmonės būstinė yra Limasolyje, o dukterinės įmonės ir biurai yra Berlyne, Madride, Paryžiuje, Milane, Vienoje, Varšuvoje ir Atėnuose. Artimiausiu metu bendrovė planuoja atidaryti savo būstinę Baltijos šalyse Taline.
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis