ELTA

Atsakingo verslo konferencijoje „Tvarumo kursas“ – išskirtinė galimybė verslams išmokti kurti tvarias verslo strategijas

2023-09-22
14:00
Tvari
Lietuva
Tvarumas tampa neatsiejamas nuo šiuolaikinio verslo: nemokamoje nuotolinėje konferencijoje – ekspertų pranešimai bei diskusijos aplinkosaugos temomis
Daugiau nei prieš 19 metų Jungtinės Tautos panaudojo aplinkosauginių, socialinių ir verslo valdymo (ESG) veiksnių terminą, tapusį neatsiejamu šiuolaikinio verslo retorikoje. Rugsėjo 27 dieną vyksiančioje nemokamoje nuotolinėje „Tvarumo kursas“ konferencijoje visai ne be reikalo itin daug dėmesio bus skiriama ekspertų pranešimams bei diskusijoms aplinkosaugos tema, kuri išlieka vienu iš ESG veiksniu. Juk Europos Sąjungos žaliasis kursas vis labiau tampa neatsiejamas nuo verslo kasdienybės. Tad, kaip kurti aplinkai saugų verslą? Kaip užtikrinti aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir verslo valdysenos sąveiką įmonėje? Ir kaip nepatekti į „žaliojo smegenų plovimo“ spąstus? Apie tai – iš Lietuvos ir užsienio ekspertų lūpų.
„Nemažai įmonių gerus darbus darė jau seniai, tačiau tvarumui reikia nuoseklumo. Reikia ne tik duoti, padaryti kažkam gerą, bet ir suprasti tų darbų vertę. Nuoseklia aplinkosaugine veikla turi užsiimti visi darbuotojai. Juk ne tik vadovas turi suprasti, kiek ir kodėl jie prisideda prie tęstinių darbų“, – teigia Delfi.lt administracijos vadovė ir „Tvarumo kurso“ organizatorė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.
Antroji „Tvarumo kursas“ konferencija skirta ne tik dideliems verslams, smulkiems verslininkams, tačiau ir visai visuomenei. Jos metu bus galima pasiklausyti apie geriausius Lietuvos įmonių pavyzdžius ESG kontekste, o taip pat ir išgirsti vertingų patarimų bei gauti įrankius ir inspiraciją kartu keisti suvokimą apie tvarumą kuriant verslo strategiją.
Apie ESG vertę, žiedinę ekonomiką bei CO2 skaičiavimą – iš pirmų lūpų
Šiemet renginio organizatoriams į konferenciją pavyko prisikviesti išties tikrus savo srities profesionalus, sukaupusius milžinišką patirtį. Jei dar yra tokių, kurie skeptiškai žvelgia į tvarumą versle, jiems būtiniausiai reikėtų nepraleisti pirmojo konferencijos pranešimo. „Novaturo“ tvarumo vadovė Audronė Alijošiutė-Paulauskienė skaitys pranešimą tema: „Ar ESG išgelbės pasaulį? Pokyčiai, kurie laukia verslo“.
Po šio pranešimo visa tolimesnė konferencijos programa yra suskirstyta į tris sritis, apimančias aplinkosauginių, socialinių ir verslo valdymo veiksnius. Itin vertingą ir daugeliui verslininkų aktualų pranešimą apie tvarias pakuotes skaitys pakuočių vystymo ekspertas Juozas Baranauskas.
Po šio pranešimo lauks išskirtinė diskusija apie žiedinę ekonomiką versle. Ekspertai diskutuos, kaip užtikrinti produktų ilgaamžiškumą. „Tvari Lietuva“ vadovė Rugilė Matusevičiutė moderuos pokalbį, kuriame dalyvaus META tvarios mados namų verslo vystymo vadovas Laimonas Burneckis bei VšĮ „Žiedinė ekonomika“ vadovas Domantas Tracevičius.
Konferencijoje ją stebinčių įmonių atstovams bus suteikti įrankiai, padėsiantys eiti tvarumo keliu. Juk vienas iš tvarumo tikslų yra pažintį savo CO2, jį valdyti bei mažinti. Apie tai renginyje kalbės „Planet Positive“ CO2 pėdsako valdymo agentūros įkūrėja Miglė Makuškaitė-Survilė.
Pranešimai ir diskusijos padės tapti pokyčio iniciatoriumi įmonėje
Konferencijoje laukia ir dar viena intriguojanti diskusija – R. Matusevičiūtė su „Elektrum Lietuva“ valdybos nare Neringa Petrauskiene kalbės apie aplinkai nekenksmingą pelną bei dalinsis patarimais, kaip užsitikrinti tvarią energiją versle, kaip paskatinti savo partnerius pereiti prie atsinaujinančios energijos, bei kaip patikrinti, ar energijos tiekėjas yra tvarus?
Kiek vėliau SEB banko Tvarumo skyriaus vadovas Audrius Rutkauskas dalinsis įžvalgomis apie technologijas, padedančias siekti klimato tikslų bei apie tas, kurios, anot jo, tik blaško dėmesį.
Po šio pranešimo lauks dar viena diskusija – „Ar netrukus paskęsime atliekų jūroje?“. Joje dalyvaus Elektronikos platintojų asociacijos EPA vadovas Linas Ivanauskas bei „Naudotų daiktų pirklys“ atstovas Arnas Bebrauskas.
Oksfordo universiteto tvarumo magistratūros studijų programos direktorius dr. Laurence Wainwright konferencijoje skaitys pranešimą tema: „Can environment become a growth opportunity for business?“ Dėstytojas yra dirbęs prestiziškiausiuose Australijos, Švedijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Jungtinės Karalystės universitetuose, o taip pat pelnęs ne vieną akademinį pripažinimą tvarumo moksle.
Aplinkosaugos temų ciklą pabaigs viena labiausiai laukiamų diskusijų: „Žiedinės ekonomikos realybė: ar senas šaldytuvas tampa nauju išmaniuoju telefonu?“ Joje susitiks „EMP Recycling“ generalinis direktorius Darius Valeika bei Ekonomikos ir Inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Ši konferencija itin aktuali tiek didelius verslus valdantiems vadovams, tiek mažų verslų atstovams. Koncentruotai pateikiamos medžiagos pagalba bus galima lengviau savo verslo strategijoje įvardyti tvarumo tikslus. Taip pat konferencijoje bus galima išgirsti pačias naujausias tvarumo žinias bei ateities prognozes. Renginys sudomins ir žingeidžius žmones, kurie tiesiog domisi tvarumu, verslu ir siekia įgyti naujų žinių. Kviečiame stebėti konferenciją rugsėjo 27 dieną. Kaip tai padaryti:
·      Konferencija yra nemokama ir bus rodoma tiesiogiai portale Delfi.lt ir konferencijos puslapyje.
·      Stebėti galima paspaudus šią nuorodą https://www.tvarilietuva.lt/konferencija/.
·      Tam, kad nepraleistumėte norimo pranešimo, konferencijos programoje galite paspausti mygtuką „Pridėti į kalendorių“ ir pasirinktas pranešimas bus pridėtas į Jūsų asmeninį kalendorių.
·      Nemokamai žiūrėti galės visi portalo „Delfi“ bei „Delfi Plius“ skaitytojai, o transliacijos peržiūrai nereikės jokio specialaus bilieto, kodo ar kitokio prisijungimo. Konferencijos transliacijos langas bus įjungtas tik prieš pat transliaciją.
·      Po konferencijos visi transliacijos vaizdo įrašai bus prieinami tik „Delfi Plius“ prenumeratoriams.

Pranešimą spaudai parengė „Tvari Lietuva“.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis