ELTA

Socialdemokratai atšovė G. Landsbergiui: jūs taip pat kaltinamas netinkamu elgesiu su darbuotojais

2023-10-06
14:28
Socialdemokratai
Landsbergis
Užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui pareiškus, jog prezidento Gitano Nausėdos reakcija į kaltinimus ambasadoriui Jungtinėje Karalystėje Eitvydui Bajarūnui yra nepakankamai griežta, socialdemokratai pastebi, kad ministras taiko skirtingus elgesio standartus sau ir kitiems, mat informacijos apie blogą mikroklimatą savo ministerijoje paviešinti nedrįsta.
Seimo nario socialdemokrato Gintauto Palucko vertinimu, šiai situacijai apibūdinti puikiai tinka patarlė „juokiasi puodas, kad katilas juodas“.
„Keista skaityti G. Landsbergio moralus E. Bajarūnui, kuomet paties G. Landsbergio ministerijoje atliktas vidinis tyrimas parodė, kad ministro vadovavimo stiliumi yra nepatenkinti dauguma ministerijos darbuotojų. Verta prisiminti patarlę „juokiasi puodas, kad katilas juodas“. Galbūt G. Landsbergiui reikėtų pirmiausia paviešinti informaciją apie darbuotojų nusiskundimus savo ministerijoje ir tik tada moralizuoti kitus“, – svarsto G. Paluckas
Tuo tarpu buvęs ambasadorius, socialdemokratas Remigijus Motuzas domisi, ar G. Landsbergis, sakydamas, kad E. Bajarūnui būtina trauktis, ruošiasi taikyti tuos pačius elgesio standartus ir sau.
„Kai trylika darbuotojų Jungtinės Karalystės ambasadoje pasakė, kad jie yra nepatenkinti santykiais su vadovu, G. Landsbergis pasakė, kad, patekęs į panašią situaciją, nebegalėtų vadovauti kolektyvui. Tačiau, kai Užsienio reikalų ministerija (URM) atliko vidinį patikrinimą, kuriame išaiškėjo, kad didesnė dalis URM darbuotojų nėra patenkinti esama psichologine atmosfera ministerijoje, ministras tyrimo rezultatus nuo visuomenės ir nuo žiniasklaidos ramiausiai nuslėpė. Kodėl ministras netaiko tų pačių tarnybinės etikos standartų sau?“, – klausia R. Motuzas.
Primename, kad pasirodžius informacijai apie itin prastą valstybės tarnautojų darbo aplinką Užsienio reikalų ministerijoje (URM), socialdemokratai rareikalavo ministrą G. Landsbergį paviešinti visą 2022 metų tyrimą, kuriame buvo nustatytas URM darbuotojų nepasitenkinimas blogu mikroklimatu darbe bei paties ministro ir ministerijos kanclerės Ingos Černiuk vadybiniais gebėjimais.
Daugiau:
Remigijus Motuzas,
buvęs ambasadorius, socialdemokratas
+37068030034 
El. p. re.motuzas@gmail.com
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis