Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo Pirmininkė: „Bendradarbiaujančios demokratijos suteikia konkrečios naudos savo žmonėms“

2023-10-23
15:28
VERSLAS
BENDRADARBIAVIMAS
2023 m. spalio 23 d. pranešimas žiniasklaidai
Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kuri šiuo metu vadovauja Lietuvos verslo delegacijai Taivane, pabrėžia, kad mūsų šalis vertina ryšius su Taivanu, kuris išpažįsta tas pačias vertybes, todėl demokratijoms bendradarbiauti ypač svarbu dabar, kai tarptautine teise paremta pasaulio tvarka aižėja.
„Mūsų šalių ryšiai įgauna pagreitį, yra kuo pasidžiaugti, bet, tikiu, galime dar daugiau ir greičiau. Verslas ir ekonomika – sritys, kuriose atsiveria daug bendradarbiavimo galimybių. Todėl neatsitiktinai į Taivaną atvykau su verslo delegacija“, – pažymi V. Čmilytė-Nielsen.
Pasak parlamento vadovės, Lietuva Taivaną laiko vertingu partneriu, ypač puslaidininkių, lazerinių technologijų ir kituose didelės pridėtinės vertės sektoriuose.
„Lietuva taip pat turi ką pasiūlyti, o mūsų technologijų ir inovacijų sektorius sparčiai auga. Noriu, kad Lietuvos ir Taivano ryšiai taptų sėkmės istorija. Bendrais veiksmais būtina parodyti, kad glaudžiai bendradarbiaujančios demokratijos suteikia konkrečios naudos ir savo žmonėms“, – susitikusi su Taivano Prezidente Cai Ingven (Tsai Ing-wen) sakė V. Čmilytė-Nielsen.
Seimo Pirmininkės teigimu, Lietuvos ryšiai su Taivanu yra platesnės Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų strategijos dalis. „Ši strategija – tai naujas ir svarbus žingsnis stiprinant Lietuvos bendradarbiavimą su šiuo regionu. Dabar yra aktyvi ryšių mezgimo stadija, atidarėme diplomatines atstovybes Seule, Singapūre, Australijoje“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.
Ekonominio bendradarbiavimo galimybės ir Taivano pagalba Lietuvai įgyvendinti Ukrainos atstatymo projektus šiandien taip pat aptartos su viceprezidentu Lai Čingte (Lai Ching-te) ir Ministru Pirmininku Dr. Čen Čienjenu (Chen Chien-jen). Be to, Lietuvos verslo delegacija surengė B2B susitikimų Taivano technologijų arenoje (angl. Taiwan Tech Arena).
Rytoj Seimo Pirmininkė ir jos vadovaujama verslo delegacija dalyvaus B2B seminare su Kinijos nacionalinės pramonės ir prekybos asociacija Taipėjuje (angl. Chinese National Association of Industry and Commerce, CNAIC), lankysis Lazerių technologijų tyrimų ir inovacijų centre ir vyks į parlamentą.
Lietuvos verslo misija Taivane truks iki spalio 25 dienos.
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (8 5) 239 6030
Mob. 8 698 42 071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt
www.lrs.lt

Pridedamos Taivano Prezidento kanceliarijos ir Seimo kanceliarijos (aut. Olga Posaškova) nuotraukos
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis