Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Susitikime su Sviatlana Cichanouskaja premjerė dar kartą patvirtino paramą demokratinei Baltarusijos ateičiai

2023-10-23
16:00

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė šiandien, spalio 23 d., susitiko su demokratinės Baltarusijos lydere Svetlana Cichanouskaja. Premjerė dar kartą išsakė Lietuvos paramą demokratinei Baltarusijai, jos pilietinei visuomenei, patikino, kad laisvos Baltarusijos klausimas išlieka Lietuvos ir tarptautinėje darbotvarkėje.

„Visuose tarptautiniuose formatuose – Europos Sąjungos, Jungtinių Tautų, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje ir kituose – aiškiai bei garsiai reikalaujame Lukašenkos režimo išlaisvinti ir visiškai reabilituoti politinius kalinius, surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus Baltarusijoje bei užtikrinti Baltarusijos piliečių pamatinę teisę patiems spręsti savo šalies ateitį“, – pabrėžė premjerė. Ji taip pat akcentavo, kad Lietuva ir toliau aktyviai sieks plėsti ES sankcijas Lukašenkos režimui už talkininkavimą Rusijai kare prieš Ukrainą bei žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, nepritars išimtims dėl kalio trąšų tranzito per Lietuvos teritoriją.  

Susitikimo metu aptarta situacija Baltarusijoje, akcentuojant itin prastą žmogaus teisių padėtį, taip pat praktiniai klausimai, aktualūs Lietuvoje gyvenantiems baltarusiams, tarp jų – kelionės dokumentų ir užsieniečių pasų išdavimo, Lietuvos sienos su Baltarusija apsaugos ir kiti.

Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis