Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo Pirmininkė „FinTech Taipei“ forume: „Lietuva, kaip pirmaujantis „FinTech“ centras Europoje, turi visas galimybes plėstis“

Atnaujinta:
2023-10-25
10:12
Publikuota:
2023-10-25
08:36
Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sakydama atidarymo kalbą didžiausiame Taivano finansinių technologijų renginyje „Fintech Taipei Forum“, pabrėžė, kad kiekvienas žingsnis, kurį žengiame finansinių technologijų srityje, privalo tarnauti platesniam nei vien techninė pažanga tikslui, t. y. spręsti pasaulio iššūkius ir gerinti žmonių gyvenimą.
„Skatinti gerą valią ir gerinti pasaulį yra demokratinių valstybių misija. Peržengdamos geografines ribas demokratinės šalys turi panaudoti technologijų ir naujovių galią, kad sukurtų šviesesnę ateitį, įveiktų skirtumus ir sukurtų kelius į gerovę visiems“, – forume sakė V. Čmilytė-Nielsen.
Kartu atkreiptas dėmesys, kad dinamiška Lietuvos ir Taivano technologinė partnerystė gali duoti konkrečių, išmatuojamų rezultatų.
„Vizionieriškas požiūris ir palanki reguliavimo aplinka sudarė sąlygas Lietuvai tapti palankia dirva „FinTech“ startuoliams ir įsitvirtinusiems rinkos žaidėjams. Mūsų šalis šiuo metu yra pirmaujantis „FinTech“ centras Europoje, kuris teikia finansines paslaugas vienam iš dešimties Europos gyventojų. Tikiuosi, kad kartu su Taivanu auginsime šią sėkmės istoriją“, – reginio dalyviams kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.
Baigdama kalbą Seimo Pirmininkė priminė, kad pasaulio likimas yra visų kolektyvinė atsakomybė: „Šioje salėje gausu novatorių, investuotojų, verslo lyderių ir politikos formuotojų. Kartu turime galią sukurti ateitį, kurioje technologijos ir finansai susilieja, kad demokratinis pasaulis klestėtų, būtų gyvybingesnis ir įtraukesnis“.
Šiandien po pietų Seimo Pirmininkė iš Taivano vyks darbo vizito į Japoniją, Tokijuje dalyvaus parlamentiniuose susitikimuose ir Čijunės Sugiharos gimtajame Mino mieste atidarys didžiausią metų Lietuvos kultūrinį renginį Japonijoje „Lithuania NOW“.

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (8 5)  239 6030
Mob. tel. 8 698 42071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt
www.lrs.lt
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis