Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo Pirmininkė pirmąją vizito dieną Tokijuje susitiko su moterimis lyderėmis, pagerbė Sugiharą

2023-10-26
13:47
2023 m. spalio 26 d. pranešimas žiniasklaidai
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vizitas Tokijuje (Japonija) prasidėjo susitikimu su moterimis lyderėmis, skirtu Lietuvos ir Japonijos strateginės partnerystės paskelbimo pirmosioms metinėms.
„Lietuvos ir Japonijos strateginė partnerystė suteikė naują pagreitį dvišaliams santykiams ir naujoms bendradarbiavimo galimybėms. Kaip tik šiandien buvo gera proga aptarti moterų lyderystę ir įtaką svarbioms valstybės sritims, pavyzdžiui, ekonomikai, mokslui, kultūriniams ryšiams, šalių saugumui, ir Lietuvos laimėjimams“, – pasakoja V. Čmilytė-Nielsen.
Vėliau Seimo Pirmininkė lankėsi Vasedos universiteto miestelyje, kur vyko gėlių padėjimo ceremonija prie Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos atminimo akmens. Antrojo pasaulinio karo metais dirbdamas Lietuvoje Č. Sugihara padėjo išsigelbėti tūkstančiams žydų.
V. Čmilytė-Nielsen nuvyko į vieną įtakingiausių Japonijos ir Azijos šiuolaikinio meno institucijų – Mori meno muziejų. Čia surengtoje muziejaus 20-mečio parodoje „Mūsų ekologija: kad išgyventų planeta“ Seimo Pirmininkė stebėjo Lietuvos menininkės Emilijos Škarnulytės vaizdo instaliaciją „Laiko strėlė“.
Be to, šiandien Seimo Pirmininkė davė interviu Japonijos nacionalinei žiniasklaidai.
Rytojaus Seimo Pirmininkės vizito darbotvarkėje – susitikimai su Patarėjų Rūmų vicepirmininku Hirojukiu Nagahama, naujai išrinktu Atstovų Rūmų Pirmininku Fukuširu Nukaga, Lietuvos ir Japonijos parlamentinės draugystės grupės pirmininku Hirofumiu Nakasone ir kitais parlamentarais. Taip pat Seimo vadovė atidarys didžiausią metų Lietuvos kultūrinį renginį Japonijoje Lithuania NOW.
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (8 5) 239 6030, mob. 8 698 42 071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt
www.lrs.lt

Pridedamos Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Olga Posaškova)
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis