ELTA

Pasibaigus vasaros kelionių sezonui, „Tez Tour“ skaičiuoja 14 proc. augusias pajamas

2023-11-10
11:38
Tez
Tour
Kelionių
Organizavimas
Pajamos
Kelionių organizatorius „Tez Tour“ lapkričio 9 d. skrydžiu į Turkiją pabaigė aviacinį vasaros sezoną, trukusį nuo balandžio mėnesio. Šis sezonas kaip ir pirmieji 10 metų mėnesių įmonei buvo rekordiniai. „Tez Tour“ pajamos šiemet sausį-spalį siekė 121 mln. eurų, 14 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.
„Operatyviai prisitaikydami prie nuolat besikeičiančių aplinkybių, mes nemažiname tempo. Profesionali komanda, tvarios partnerystės, sukaupta patirtis padeda išlaikyti didžiausio kelionių organizatoriaus Lietuvoje pozicijas“, – sako Aleksandras Sukovas, „Tez Tour“ direktorius.
Per 10 šių metų mėnesių įmonė jau aptarnavo 156 tūkst. turistų, tai yra apie 10 proc. daugiau nei prieš metus. „Tez Tour“ duomenimis, populiariausios Lietuvos keliautojų poilsio kryptys išliko tokios pačios kaip 2022-aisiais – Turkijos, Graikijos, Ispanijos, Bulgarijos kurortai.
„Esame daugiausiai keliautojų į Turkiją, Graikiją, Bulgariją išskraidinęs Lietuvos kelionių organizatorius. Vien į tris Turkijos kurortus šiais metais su mumis keliavo 86 tūkst., į Graikiją ir jos salas – 29 tūkst. turistų“, – pristato A. Sukovas.
Jis pastebi, kas šiais metais itin augo Portugalijos krypties populiarumas – žemyninėje šalies dalyje ir jai priklausančioje Madeiros saloje atostogavo 30 proc. daugiau keliautojų nei prieš metus.
„Rugsėjį startavę išankstiniai 2024 m. vasaros sezono pardavimai dvigubai pranoko praėjusių metų rezultatus. O tai leidžia pagrįstai tikėtis ne tik pelningų visų metų rezultatų, bet ir sėkmingo kitų metų starto“, – apibendrina A. Sukovas.
Vis tik šie metai negailėjo ir iššūkių – prieš mėnesį kilę neramumai Izraelyje privertė koreguoti kelionių organizatoriaus planus.
„Atsižvelgę į pasikeitusius keliautojų pasirinkimus, priėmėme sprendimą laikinai nevykdyti tiesioginių skrydžių į Sinajaus pusiasalį, Šarm aš Šeicho oro uostą Egipte. Keičiantis paklausai, pakoregavome ir skrydžių į Hurgados kurortą skaičių“, – kalba „Tez Tour“ vadovas.
Pasak jo, siekiant kuo geriau atliepti klientų poreikius žiemos sezono metu, įmonė koncentruojasi į kitas kryptis – Tenerifę, Madeirą, Jungtinius Arabų Emyratus.
Pranešimą spaudai parengė agentūra „Publicum“.
Atsisiųsti
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis