Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimas svarstys siūlymą paskelbti rinkimų į Europos Parlamentą datą

2023-11-14
14:46
Seimas svarstys Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen siūlymą paskelbti rinkimų į Europos Parlamentą (EP) Lietuvoje datą – 2024 m. birželio 9 d.
„Eiliniai rinkimai į Europos Parlamentą (EP) Lietuvos Respublikoje yra rengiami sekmadienį, kuris yra tuo pačiu laikotarpiu, kai visose Europos Sąjungos (ES) valstybėse narėse vyksta rinkimai į EP. Rinkimus į EP Lietuvoje skelbia ir jų datą nustato Seimas, ne vėliau kaip likus 6 mėnesiams iki nurodyto laikotarpio sekmadienio. Šių metų gegužės 22 d. Europos Sąjungos Taryba nutarė, kad rinkimai į EP vyks įprastine tvarka, t. y. 2024 m. birželio 6–9 dienomis. Vadovaujantis Rinkimų kodeksu, Lietuvoje jie turėtų vykti sekmadienį, birželio 9 d., o politinė kampanija turėtų prasidėti vėliausiai gruodžio 9 d.“, – pristatydama projektą sakė Seimo Pirmininkė.
Seimo nutarimo „Dėl rinkimų į Europos Parlamentą datos paskelbimo“ projektui Nr. XIVP-3295 po pateikimo pritarė 84, prieš balsavo 5, susilaikė 23 Seimo nariai.
Pagrindiniu svarstyti šį klausimą paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti po savaitės, lapkričio 23 d. Nutarimo projektas įsigaliotų gruodžio 9 d.
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis