Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto delegacija Švedijoje aiškinosi civilinės gynybos sistemos ypatumus

2023-11-20
14:50
2023 m. lapkričio 20 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienos ● Seimo nuotraukos ● Seimo transliacijos ir vaizdo įrašai)
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) delegacija – komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, komiteto narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Andrius Mazuronis, komiteto nariai Arvydas Pocius ir Dovilė Šakalienė lankosi Švedijoje.
Vizito metu bus aptarti Baltijos jūros ir kiti regioninio saugumo klausimai, Švedijos indėlis į NATO gynybos planus, kai ji taps aljanso nare (Švedijos prisijungimo prie NATO protokolų dar neratifikavo Turkija ir Vengrija), kiti klausimai.
NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas sako, kad vienas iš svarbiausių vizito tikslų – susipažinti su Švedijoje labai gerai išplėtota civilinės gynybos sistema, skirta užtikrinti gyvybiškai svarbių funkcijų vykdymą ginkluoto užpuolimo atveju ir taip prisidėti prie Švedijos ginkluotųjų pajėgų gebėjimo jį atremti.
Vizito metu numatyti susitikimai su Švedijos gynybos ministru Poolu Jansonu (Pål Jonsson), Gynybos ministerijos Civilinės gynybos valstybės sekretoriumi Johanu Bergrenu (Johan Berggren), Švedijos Riksdago Gynybos komiteto pirmininku Peteriu Hultkvistu (Peter Hultqvist), Užsienio reikalų komiteto pirmininku Aronu Emilsonu (Aron Emilsson) ir šių komitetų nariais.
NSGK delegacija kartu su Švedijos politikais ir užsienio šalių diplomatais, žurnalistais bei visuomenės veikėjais dalyvavo Ukrainos palaikymo mitinge Stokholmo centre.
Kontaktams:
Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas
Laurynas Kasčiūnas
Tel. (8 5) 209 6555, el. p. laurynas.kasciunas@lrs.lt

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė
Tel. (8 5) 209 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis