Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Taryba griežtai smerkia konservatorių lyderio G. Landsbergio pasisakymus

2023-11-24
16:18
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Taryba griežtai smerkia Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko, užsienio reikalų ministro pareigas einančio Gabrieliaus Landsbergio pareiškimus. G. Landsbergis viešai abejoja Lietuvos narystės NATO nauda, NATO įsipareigojimais Lietuvai, diskredituojama šalies nacionalinio saugumo ir gynybos politika, dėl kurios dar 2022 metais yra susitarusios Seimo pozicijoje ir opozicijoje dirbančios politinės jėgos, diskredituojami kitų šalių į Lietuvą dislokuojami kariai. Tokius G. Landsbergio pasisakymus LVŽS Taryba vadina nebrandžiais, politinės lyderystės stokojančiais, Rusijos propagandistų retoriką atkartojančiais ir grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui keliančiais pareiškimais.
„Mes atidžiai ir atsakingai vertiname grėsmes Lietuvos saugumui ir aiškiai suprantame, kad grėsmės Lietuvai nepakito nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios, kad Lietuva vykdo įsipareigojimus NATO, kad 2023 m. liepos mėn. vykusiame Vilniaus NATO viršūnių susitikime priimti Lietuvos, tuo pačiu viso Baltijos jūros regiono saugumą stiprinantys sprendimai, nauji regioninių gynybos planai, kuriems ypač daug dėmesio skyrė Lietuva. Anksčiau NATO buvo laikomasi požiūrio, kad agresoriui užpuolus, Baltijos šalys turėtų gintis, kol sąjungininkai atvyks į pagalbą. Naujieji planai numato, kad Aljansas iš karto būtų pasiruošęs duoti atkirtį ir kolektyvinės gynybos bei saugumo saitai yra nenutraukiami, kuo buvo galima įsitikinti per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, tad Lietuvos gyventojai neturi nerimauti dėl gynybos susitarimų“, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.
LVŽS Taryba kreipiasi į valdančiosios daugumos atstovus ir prašo nustoti manipuliuoti Lietuvos gyventojų sąmone, sveikata ir baimėmis bei imtis neatidėliotinų darbų, kuriuos valdantieji privalo padaryti, priėmus Lietuvai naudingus sprendimus NATO viršūnių susitikime, taip pat tuos, kurie yra įvardinti nacionaliniame partijų susitarime dėl gynybos.
„Taip pat atskirai kreipiamės į užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį, kad jis ypatingą dėmesį skirtų santykiams su NATO sąjungininkėmis, Lietuvos kaimynėmis Lenkija, Latvija ir Estija, neblogintų santykių su Vokietija, kuri Lietuvoje dislokuos savo karius. Raginame nustoti savo neatsakingais pareiškimais griauti šalies žmonių, verslo, šalies ir užsienio investuotojų pasitikėjimą Lietuva“, – teigia R. Karbauskis.
LVŽS primena, kad politinę valią išreiškė ir sprendimą vykdyti įsipareigojimus NATO bei skirti 2 proc. finansavimą šalies gynybai priėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, turėdama daugumą LR Seime ir suformavusi LR Vyriausybę.
Atsisiųsti
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Tarybos pareiškimas 2023 11 24 T.pdf
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis