Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų pirmininkai išvyksta į Austriją

2023-12-10
09:00
2023 m. gruodžio 10 d. pranešimas žiniasklaidai
Gruodžio 10 d. Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas išvyksta į Vieną (Austrijos Respublika), kur pirmadienį dalyvaus susitikimuose su Austrijos Parlamento Užsienio reikalų komitetu, Austrijos gynybos ministerijos generaliniu sekretoriumi, Austrijos Europos ir tarptautinių reikalų ministerijos atstovais. Vizito programoje taip numatyti interviu Austrijos dienraščiams, susitikimas su JAV ambasadoriumi prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO).
Komitetų pirmininkai su Austrijos kolegomis numato aptarti saugumo padėtį regione, Rusijos karą Ukrainoje, dvišalių santykių aktualijas, taip pat didelį dėmesį skirti Europos Sąjungos plėtrai. Vizitas vyksta likus kelioms dienos iki Europos Vadovų Tarybos susitikimo, kuriame turėtų spręstis klausimas dėl stojimo į ES derybų pradžios su Ukraina ir Moldova.
„Austrija labai prisidėjo prie Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą proceso. Norime, kad ir dabar, grįžus prie ES plėtros, Austrija taptų viena iš esminių sąjungininkių, plečiant ES į Ukrainą, Moldovą ir kitas Rytų Europos šalis. Tikimės, kad šis mudviejų su L. Kasčiūnu vizitas padės užmegzti ir stiprinti kontaktus, kurie bus labai svarbūs priimant istorinius sprendimus dėl ES plėtros“, – sakė Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis.
Šis vizitas – vienas parlamentinės diplomatijos indėlių stiprinant Lietuvos ir Austrijos diplomatinius santykius, kurių šimtmetis bus minimas 2024 m.
Užsienio reikalų komiteto biuro informacija
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis