Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje atstovai dalyvaus organizacijos Biuro ir Politinių reikalų komiteto posėdžiuose

2023-12-11
08:30
2023 m. gruodžio 11 d. pranešimas žiniasklaidai
Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkas Emanuelis Zingeris ir delegacijos pirmininko pavaduotojas Arminas Lydeka išvyksta dalyvauti Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) organizuojamuose Politinių reikalų komiteto posėdžiuose. Lietuvos parlamento delegacijos pirmininkas taip pat dalyvaus ETPA Biuro posėdžiuose.
Politinių reikalų komitete bus svarstomas galimų politinių reformų proceso Baltarusijoje klausimas, aptartos aktualijos Artimuosiuose Rytuose. Svarbi iniciatyva komiteto posėdžiuose aptarti klausimą palaikant europinę Vakarų Balkanų šalių perspektyvą. Taip pat bus kalbama apie Ukrainos atstatymą, sankcijų Rusijai apėjimo užkardymo būtinybę. Bus aptarti ir kiti klausimai.
Parlamentarai diskutuos dėl galimų kandidatūrų kitąmet vyksiančiuose ETPA Prezidento rinkimuose, taip pat bus tariamasi dėl kandidatų į Europos Tarybos generalinio sekretoriaus poziciją. Primename, kad 2024 m. gegužę Lietuva iš Lichtenšteino perims pirmininkavimą Europos Tarybos organizacijai pusmetį trunkančiam laikotarpiui. Lietuva šiai svarbiausiai Europos žmogaus teisių organizacijai pirmininkaus po 22 metų pertraukos.
Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje atstovus E. Zingerį ir A. Lydeką į Paryžių (Prancūzijos Respublika) Seimo valdyba komandiravo gruodžio 11–14 d.


Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro patarėja
Monika Kutkaitytė
Tel. (8 5) 239 6666, el. p. monika.kutkaityte@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis